Jön a grillszezon, amire a steakek mellett hamburgerpogácsák, grillkolbászok készülnek, de igény szerint kicsontozott egész malacot, azaz porchettat is lehet rendelni a tőlük. Beszélgetésünk során kiderült, hogy ezt a csontozási technikát csak kevés hentes ismeri, úgyhogy ez igazi különlegesség.
A tőkehúsokat és a húskészítményeket rendelésre kiszállítják a környéken, illetve helyben értékesítik, időnként termelői vásárokon is lehet találkozni velük.
Péter azt mondja, lassan kialakul egy olyan vásárlói réteg, amely igényli a magas minőségű, kézműves termékeket. Igaz, meglátása szerint itthon még kevésbé nyitottak a különleges ízekre, és idegenkedve fogadják például az aszús vagy a citrusos ízesítésű kolbászokat, pedig lenne még egy-két ötlete ebben a műfajban.

A tervek később valósulhatnak meg
Távolabbi terveikben a feldolgozóműhely bővítése, további gépek, eszközök beszerzése szerepel, de megmaradnak az őstermelői kertek között. Mint mondják, annyit vállalnak, amit ketten el tudnak végezni, nem szeretnének nagyobb üzemmé fejlődni.
Most hetente egy állatot vágnak, egyelőre ennyire van kereslet. Ahhoz, hogy ebből tudjanak megélni, legalább hetente két sertést és kéthetente egy marhát kellene vágniuk és feldolgozniuk.
Vállalkozásuk elindítása után szembesültek azzal, hogy mennyire nehéz folyamatos vevőkört kialakítani, és jelenleg is azon dolgoznak, hogy vásárlói körük bővüljön. Nem gondolták, hogy ilyen nagy kihívás hentesként vállalkozni, és még az adminisztrációval is meg kell küzdeniük. De nem adják fel, még ha a tervezett elképzeléseik időben távolabbra is kerülnek.
Péter szenvedélyesen szereti ezt a szakmát, és nyitott minden extrém kérésre, ezért kézenfekvő, hogy azt szeretné, ha ez nyújtana megélhetést a családnak. A legfontosabb cél, hogy abból tudjanak megélni, amihez a legjobban értenek, és amit a legjobban szeretnek.
Ez is érdekelheti: