Áfonyás muffin
Tegyünk egy tálba 1 és ½ csésze pépesített banánt, ¼ csésze cukrot, 1/3 csésze olajat, 1 teáskanál sütőport, csipet sót, és mindent jól keverjünk össze. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Másfél csésze bio teljes kiőrlésű tönkölylisztet forgassunk össze a nedves összetevőkkel. Végül 1 csésze friss vagy fagyasztott áfonyával gazdagítsuk. Adagoljuk a tésztát muffinformákba és süssük kb. 25 percig.

Frittata muffin
Egy tálban keverjünk csomómentesre 1 csésze csicseriborsó lisztet, 1 ¼ csésze sörélesztőt, 1 és 1/3 csésze ízlés szerint választott növényi tejet, 1 teáskanál olajat, ½ teáskanál sót, ½ teáskanál őrölt fekete borsot és 1 gerezd fokhagymát reszelve. Vegyítsünk a masszába 2 csésze tetszőlegesen választott, apró vágott zöldséget (pl.: hagyma, paprika, brokkoli, etc.) és gombát. A félig töltött muffinformákat süssük 190 °C- ra előmelegített sütőben 15-17 percig.

Burgonyás taco
150 g megtisztított, főznivaló burgonyát kockázzunk össze, és főzzünk puhára. Szűrjük le és törjük meg. Sózzuk, borsozzuk, és tegyünk hozzá egy marék apróra vágott vagy morzsolt friss sajtot, esetleg valamilyen szimpatikus, jól olvadó sajtot reszelve. Fektessünk magunk elé négy kukorica tortillát és az egyik oldalukra halmozzunk tölteléket. Kicsit nyomkodjuk le, de ne zárjuk be. Forrósítsunk a serpenyőnkben egy kevés olajat, majd tegyük bele a tacokat. Kb. 20 másodperc múlva csukjuk be, és süssük mindkét oldalukat 2-3 percig, míg szép aranybarnára sülnek. Ha a tölteléket előre elkészítjük, vagy az előző napi tört burgonya maradékát használjuk fel hozzá, még hamarabb falatozhatunk.

Ez csupán egy kis kedvcsináló volt, rengeteg lehetőség vár még arra, aki szívesen lepi meg gyomrát „reggel” valami finom, meleg, és tartalmas étellel.