0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. október 3.

Melegen ajánlott reggelik az őszi napokra: a 6 legjobb napindító

Nyáron kevésbé vágyunk meleg reggelikre, ám ebben az ősz változást hoz. Azért, hogy alkalmazkodjunk a lehűlő levegőhöz és ne megfázással indítsuk az őszt, a táplálkozásunkon is érdemes változtatni.

Az ősz hűvös, nyirkos napokkal ajándékoz meg minket, egyes reggeleken még a leheletünket is láthatóvá varázsolhatja. Hogy egészségesek és motiváltak maradjunk, kirobbanó formában kezdhessük a napot, megőrizzük jó közérzetünket, érdemes alkalmazkodnunk az őszi változásokhoz. De nemcsak az öltözködés terén, hanem a táplálkozásunkat tekintve is! És mennyivel jobb egy gazdag, meleg étellel (kásával, muffinnal, forró szendviccsel) kezdeni a napot, mint egy hideg turmixitallal vagy joghurttal.

Reggelizni nem kötelező, vagy mondhatnánk úgy is, hogy nem feltétlenül kell korán reggel megejteni: kinek mikor esik jól, kinek mit diktál a ritmusa. Bármikor is reggelizzen, próbálja ki, hogy valami meleggel üdvözli a gyomrát. Elsőként egy-két csésze jó meleg vízzel (nem kávéval), majd valami tartalmas rágcsálnivalóval.

Aszalt szilvás őszi árpakása

Az árpapelyhet háromszoros mennyiségű tejben főzzük puhára. Adjunk hozzá fahéjat, kisebb darabokra vágott aszalt szilvát, és csorgassunk rá kókuszvirág szirupot.

aszalt szilva
Fotó/Designed by: Freepik

Bögresüti őszi

Keverjünk simára 2 evőkanál mogyoróvajat 3 evőkanál mandulatejjel és 2-3 teáskanál nádcukorral. Egy csipet szódabikarbónát oszlassunk el 2 evőkanál lisztben, majd adjuk hozzá a mogyorós krémhez és kavarjuk sűrű masszává. Kanalazzuk egy kisebb, 1,5-2 dl-es bögrébe, hogy legyen lehetősége terjedni. Mikrohullámú sütőben kb. 1 percig hőkezeljük közepes fokozaton. Bármilyen más magvajat is használhatunk.

bögresüti
Fotó: Unsplash

Édesburgonyás gofri

2 evőkanál őrölt lenmagot keverjünk össze 4 evőkanál vízzel és hagyjuk pihenni 10 percet. Tegyünk turmixgépbe 1 csésze főtt, tört édesburgonyát, 1 csésze növényi tejet, a lenmagzselét, 1 csésze zabpelyhet, 1 csésze barna rizslisztet, 2 evőkanál juharszirupot, ¼ csésze avokádóolajat, 1 evőkanál almaecetet, ½ evőkanál sütőport, 1 teáskanál fahéjat, ¼ teáskanál őrölt kardamomot, és egy csipet sót. Készítsünk sima tésztát, amit aztán közvetlenül az előmelegített, megolajozott gofrisütőbe öntve, a sütőnk méretétől függően néhány adagban süssük aranybarnára. Frissen a legjobb, de szükség esetén 2-3 napig hűtve eltartható.

gofri gyümölcsökkel, édes reggeli
Fotó/Designed by: Freepik
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: