A Home Kitchen nevű étterem alapítója Adam Simmonds, az Egyesült Királyság egyik legismertebb és legelismertebb séfje, aki két Michelin-csillaggal rendelkezik.
A brit séf többek között olyan neves éttermekben csiszolta tudását, mint a londoni Le Gavroche és a L’Escargot, és két Michelin-csillaggal rendelkezik. Az elsőt a walesi Ynyshir Hall étteremben, a másodikat pedig a London melletti Danesfield House Hotelben dolgozva érdemelte ki.
Simmonds évek óta aktivista is, aki a vendéglátóiparban dolgozók mentális egészségének támogatásán dolgozik, és önkéntes munkát is végzett a Soup Kitchen London étteremben, ahol rászorulóknak szolgált fel ételeket.
Első pillantásra a Home Kitchen nem különbözik a szomszédos elegáns vendéglátóhelyektől. De egyedisége akkor válik nyilvánvalóvá, ha megismerjük a létesítmény történetét és a mögötte álló ötletet.
Az éttermet társával, Michael Brownnal alapította, amelyhez nonprofit szervezetek is csatlakoztak, és jelenleg 16 hajléktalan vagy a hajléktalanság veszélye által fenyegetett embert foglalkoztatnak. Az étterem üzemeltetői ezzel szeretnék támogatni az Egyesült Királyságban hatalmas méreteket öltő jelenség elleni küzdelmet.
Az Egyesült Királyságban minden este emberek tízezrei alszanak el egy barátjuk kanapéján, az autójukban vagy az utcán. Ezek közül az emberek közül sokakat fenyeget a hajléktalanság – ez egy gigantikus probléma az országunkban – írja Simmonds a hivatalos Instagram-fiókján közzétett bejegyzésében, amelyben bejelentette a Home Kitchen megnyitását. Célunk, hogy a hajléktalan embereknek szakmát adjunk, hogy munkát találjanak egy barátságos, támogató környezetben – teszi hozzá a séf.
A Home Kitchen kezdeményezés harmadik célja, hogy lerombolja azt a képet, amely a hajléktalansági krízishelyzetben lévő emberekről kialakult: hogy elhanyagolt, kezelhetetlen emberek, akik nem nagyon akarnak dolgozni.
Ajánljuk még: