A japán Okinawa lakói híresek hosszú életükről, a sziget egyik települését, Ogimit a százévesek városának is nevezik. A kutatók szerint a japánok örök fiatalságának titka elsősorban a halakban, zöldségekben és gyümölcsben gazdag étrendjükhöz köthető. Ogimi híres a shikuwasa citrusról, mely lime szenzációs hatással van az emberi szervezetre.

A botanikailag Citrus depressaként besorolt shikuwasa lime egy ritka citrusfajta, amely a Rutaceae családba tartozik. A kis gyümölcsök akár öt méter magas fákon is nőnek, és Japánban honosak. Azon kevés japán citrusfélék egyike, amelyek még mindig vadon találhatók, de termesztik is.Éretlen és érett állapotban használják frissen vagy főtt ételekben. Az egész gyümölcs ehető, beleértve az aromás héját is. A zöld shikuwasa lime a kereskedelmi piacokon legelterjedtebb formája savas, savanyú és csípős ízű. Ebben a szakaszban gyakran Hirami citromnak nevezik, és általában az ételek savasabbá tételére használják. Amikor a citrusfélék zöldről narancssárga árnyalatra váltanak, az érett gyümölcsöket Kuganinak nevezik, ami aranyszínűt jelent, ebben az állapotában édes-savanyú, frissítő ízű.

A shikuwasa lime-ot szülőföldjén választották ki termesztésre a jobb íz, megjelenés és növekedési tulajdonságok érdekében. A shikuwasa lime számos új fajtáját hozták létre kereskedelmi célokra, de elsősorban a származási helyén maradt. A 2000-es évek elején egy népszerű japán televíziós műsor kiemelte a gyümölcs tápértékét, tovább növelve hírnevét Japánban és világszerte. Manapság többnyire Okinawa prefektúrában állítják elő, különösen Nago városában, Ogimi faluban és Motobu városában. Japánon kívül csak néhány speciális termelő termeszti, például Kaliforniában.
A shikuwasát nem véletlenül nevezik a „hosszú élet gyümölcsének”. Vitaminok, ásványi és bioaktív anyagok igazi kincsesbányája, mert B-vitaminokat, C- és A-vitamint, magnéziumot, káliumot, mangánt, foszfort és mindenekelőtt olyan természetes antioxidánsokat tartalmaz, mint a nobiletin és a tangeretin. Rendkívül üdvös hatással van az emberi szervezetre.