Emellett segítenek megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól, javítják a keringést és szabályozzák a vérnyomást. Jótékony hatással vannak az idegrendszerre is – javítják a memóriát és a koncentrációt, növelik a stresszel szembeni ellenállást és megkönnyítik az elalvást.

Nemcsak eltávolítják a szervezetből a szabad gyököket, amelyek az oxidatív stresszért és a testsejtek gyorsabb öregedéséért felelősek, hanem a súlyos betegségekkel szemben is védelmet nyújtanak. Csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség kockázatát is. A nobiletin flavonoid a közelmúltban egyre nagyobb ígéretet mutat például a demencia elleni küzdelem terén.

A tudósok megerősítik, hogy az ogimi emberek nemcsak hosszú életűek, hanem csodálatosan jó egészségnek is örvendenek. Ritkán küzdenek olyan civilizációs betegségekkel, mint a diabétesz, az inzulinrezisztencia, az elhízás vagy az érelmeszesedés. Sokkal ritkábban szenvednek rákban is. A titok nemcsak az egészséges életmódban és a testmozgásban rejlik, hanem mindenekelőtt a kiegyensúlyozott táplálkozásban.
A hosszú és egészséges életük egyik titka a táplálkozásban rejlik. Mondásuk, hogy legyen az étel a gyógyszered, a gyakorlat pedig az, hogy az evést még azelőtt hagyd abba, mielőtt jól laknál. Naponta fogyasztják a shikuwasa teljes gyümölcsét, beleértve a héját, a pépét és a magvakat, és számos termékhez használják az élelmiszereken és a kozmetikumokon át az aromaterápiás olajokig.

A shikuwasa lime általában édes és sós ételekbe is beépíthető, és tésztaételekhez, pácokhoz, sült ételekhez vagy tenger gyümölcseihez használható. A levét és a héját süteményekbe, muffinokba, pogácsákba és más pékárukba is belekeverik, zseléket készítenek belőle vagy sorbetbe és turmixokba teszik. A lereszelt héja ízesíti a salátákat és a rizstálakat, szárítva pedig fűszerkeverékek összetevője.
Jól párosítható olyan fűszernövényekkel, mint a menta, koriander, petrezselyem, gyömbér, juharszirup, méz, kókusztej, almaecet, harmonizál a lazaccal, de kacsa, sertéshús és marhahús készítésekor is használják, főként pácokhoz.