Az Etyeki Kecskesajt manufaktúrában saját tejből készülnek a sajtok, Vida János és felesége Vidáné Kondor Oktávia 15 éve kezdett el foglalkozni sajtkészítéssel és kecsketartással. Jelenleg 300 szánentáli fajtából áll az állomány, amelyből 200-at fejnek, a tejből pedig saját sajtüzemükben készítik a sajtokat.

-Néhány hete még a kiskérődzők pestise miatt aggódtunk, de az egy könnyebben kezelhető dolog volt,
ott elég volt azt mondani azoknak a kollégáknak, akik az állatokat gondozzák a telepen, hogy figyeljenek a higiéniára és tartsák be az előírásokat, amit én nagyon komolyan veszek, törzstenyészet lévén, mondja Vida János. Hozzáteszi: a környékükön például nincs több kecsketartó, ők pedig el tudják különíteni az állatokat.
Szerinte egészen más a helyzet a ragadós száj- és körömfájás betegséggel. Igaz, hogy jelenleg egy szarvasmarha telepen mutatták ki, de sok helyen tartanak szarvasmarhát vagy sertést, akár gyorsan is terjedhet a betegség.
Jelenleg viszont nincs más eszköz a kezükben, mint a legszigorúbb óvintézkedések bevezetése. Vida János a tanyáján elrendelte, hogy csak azok mehetnek be az állatokhoz, akik eddig is gondozták a kecskéket, és mindenki védőruhában, fertőtlenített csizmában, vagy lábvédővel lépheti át a tanya kapuját, beleértve az állatorvost is. Azt mondja a tulajdonos, senki mást nem fog beengedni, főként olyanokat nem, akikről tudja, hogy más állattartó telepen is megfordulnak, így most például
-Ha kitör a járvány, és úgy alakulnak, hogy le kell ölni az állatokat, bizonyára kapnánk kártérítést, de semmiképpen nem ez lenne a megoldás, vélekedik a tanya tulajdonosa, hiszen akkor megszűnne a sajtgyártás, és több ember is munka nélkül maradna.
Vida János azt mondja, ő még nem élt akkor, amikor Magyarországon komoly járvány volt, de sokat hallott róla. Abban reménykedik, hogy most meg tudják akadályozni az elterjedését a modern eszközökkel és módszerekkel.