
Répatorta muffin:
melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Egy tálban keverjünk össze másfél csésze pépesített banánt (lehetőleg érettet), negyed csésze cukrot, egyharmad csésze olajat, egy teáskanál fahéjat, egy teáskanál sütőport, egy csipet sót és egy csésze finomra reszelt sárgarépát. Adjunk hozzá másfél csésze lisztet és néhány lendületes mozdulattal forgassuk össze a tésztát. Osszuk el a masszát 12 muffinkapszliban és süssük kb. 25 percig.

Fotó: Mona, Pixabay
Gyümölcsös-magvas zabkeksz:
egy tálban keverjünk el egy evőkanál csiamagot és három evőkanál vizet. Tíz perc múlva adjunk hozzá másfél csésze zabpelyhet, egy csésze zabpehelylisztet két teáskanál sütőporral elkeverve, negyed-negyed csésze durvára vágott diót és tökmagot, három evőkanál hántolt kendermagot, negyed csésze szárított vörös áfonyát (érdemes kicsit összedarabolni), negyed csésze csokicsipszet, egy teáskanál fahéjat és egy csipet sót. A csiazselés tálba mérjünk egyharmad csésze juharszirupot, két evőkanál mogyoróvajat, két evőkanál növényi tejet, három evőkanál folyékony halmazállapotú kókuszolajat és egy teáskanál vaníliaeszenciát. Keverjük össze a száraz és a nedves részt. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük púpozott evőkanálnyi adagokból készített golyóbisokat, amiket kissé lapítsuk le. Süssük meg a kekszeket 175°C-ra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt, amíg a szélei enyhén aranybarnák lesznek.
És még egy nagyon fontos dolog.
Ha megfelelő ételeket választottunk, ötletesen, környezetbarát módon csomagoltunk, egyébként sem termelünk sok szemetet.