Hogy miért? A hűtő ajtajánál lévő élelmiszerek könnyen megromolhatnak, hiszen nyitogatásánál meleg levegő árad feléjük, és az ingadozó hőmérséklet hatására nagyobb eséllyel szaporodnak el a baktériumok.
Tökéletes hely a kevésbé romlandó termékeknek, – pl. dobozos üdítők, ásványvíz, savanyúságok – de az alábbi 6 élelmiszer semmiképp ne kerüljön oda – figyelmeztet a Real Simple.

Tej

A tejet a hűtőszekrény hátsó részénél érdemes tárolni, az ugyanis a leghidegebb része. Sose felejtsd el jól lezárni a tejes dobozt!
Bónusz tipp: ha túl sok tej lenne otthon, az élelmiszer-pazarlás elkerülése érdekében készítsd belőle házi pudingot! 1 dl tejhez adj 2 kanál burgonya- vagy kukoricakeményítőt, jó alaposan keverd össze őket. Tegyél fel melegedni 4 dl tejet, adj hozzá 3 evőkanál cukrot, 1 teáskanál vanília aromát vagy vaníliás cukrot, egy csipet sót. Miután felforrt, öntsd hozzá a keményítős tejet, 1-2 percig kevergesd, és kész is van. Nemcsak maradékmentő, de hulladékmentes is, mivel nem termelünk szemetet pudingporos zacskóval.
Hús

Alapszabály, hogy a húsnak a hűtő alsó polcán a helyen. Nemcsak a romlékonyság miatt, hanem azért is, mert így elkerülhetjük, hogy a leve rácsöppenjen valamelyik másik élelmiszerre, és keresztszennyeződést okozzon. A legjobb, ha külön hűtőrekeszben, jól zárható dobozban tároljuk a hústermékeket.
Tojás

Annak ellenére, hogy néhány hűtőszekrény ajtajánál külön kialakítottak tojástartót, nem oda való. A tojáshéj porózus, így könnyen átveszi a hűtőben lévő szagokat, nedvességet, ezért a tojásokat dobozban, a belső polcok egyikén kell tárolni.
Ha lesüllyed, azt jelenti, friss, ha függőlegesen megáll, már nem annyira friss, de hőkezelés után még biztonsággal fogyasztható, viszont ha a víz felszínén lebeg, akkor már megromlott, dobd ki mindenképp!