Ez a gazdaságon kívüli kapcsolatépítés több okból is fontos: a szakmai információk és tanácsok megszerzése és a tapasztalatok megosztása miatt, de a gazdaságok tágabb térségében való kapcsolatépítés érdekében is (új ismerősök és potenciális vásárlók szerzése), ami kapcsolódik az egyes turisztikai gazdaságok és tagjaik sajátosságaihoz is (különleges tehetségek, érdeklődési körök stb.).

Számos területre kiterjedő szaktanácsadási rendszer
Az étkeztetés terén a szlovénok saját minőségi követelményeket támasztanak: a felszolgált ételek legalább egyharmadának saját gazdaságból kell származnia, egyharmadának a környékbeli gazdaságokból és csak harmada származhat vásárlásból. Ez a szabály biztosítja a vendégek számára a friss, helyi alapanyagokból készült ételeket, támogatva a helyi termelői közösségeket.

Az agrárkamara központjaiban szaktanácsadók segítik a termelőket nemcsak a termeléstechnológiában, hanem az üzleti tervezésben, az adózásban és a pénzügyi adminisztrációban is. A gazdaságok egy bizonyos méretig áfamentesek, majd utána is csak 8,5 százalékos áfát fizetnek. A termelők magánszemélyek, ami egyszerűsíti az adminisztrációt. A szlovénok nagy hangsúlyt fektetnek a képzésre is. Külön képzéseket tartanak a szállásadóknak, étkeztetőknek, bemutatva a különböző szállástípusokat, a helyi alapanyagokból készült ételeket és a tájegységre jellemző kulináris hagyományokat.

Az ottani farmturizmus szervesen illeszkedik a „I feel Slovenia” turisztikai márkába, ami egységesíti a kínálatot és megkönnyíti a turisták számára a tájékozódást. A kimondottan agroturizmus céljára létrehozott weboldalon a látogatók élménytípus, szállás, étkezés vagy program szerint kereshetnek, illetve tájegység vagy ételtípus alapján is szűrhetnek.
A termelők nyelvi képzéseken vesznek részt, hogy angolul és németül is tudják fogadni a vendégeket. A helyi lakosság is előszeretettel látogatja a farmokat, főként a nyári időszakban. A szlovénok törekszenek az egész éves turisztikai szezon kialakítására, minden évszakban kínálnak programokat a turistáknak, összekapcsolva a farmturizmust a régió turisztikai látványosságaival.
