0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. július 20.

A táplálkozás nem divat, döntsünk megalapozottan

Szemléletformáló országos kampányt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az egészséges táplálkozásért, a fenntartható jövőért.

A beharangozó sajtótájékoztatón hazai alapanyagok felhasználásával készített kolbászos, tojásos lecsót Papp Zsolt elnök, és a kampány arca, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aranykalászos gazda.

Élsportolóként nagyon odafigyelt a táplálkozásra, és ma is azt vallja, fontos, hogy mit eszünk. A táplálkozás nem divat, nem szabad felszínes vélemények alapján letenni a voksot egyik vagy másik étrend mellett, hangsúlyozta, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó aranykalászos gazda azon a sajtótájékoztatóján, ahol a beharangozták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tények ízekre szedve országos kampányát.

Amikor a NAK elnöke és az olimpiai bajnok együtt készíti a lecsót
Fotó: Lévai Zsolt/NAK
Az olimpiai bajnok mértéktartó, ám vegyes táplálkozásban hisz, szerinte ez kell a kellő állóképességhez, koncentrációhoz, ezért is állt a NAK kezdeményezése mellé.

Annak ugyanis az a célja, hogy hitelesen bemutassa az állati eredetű termékek jelentőségét, cáfolja a velük kapcsolatos tévhiteket, és párbeszédet kezdeményezzen a fogyasztók és a hazai élelmiszertermelők között. A hús, a tejtermékek és a tojás egészséges táplálkozásban betöltött szerepét, valamint a felelős állattartás fenntartható gyakorlatait helyezi középpontba, miközben rávilágít a magyar mezőgazdaság társadalmi és gazdasági jelentőségére.

A Tények ízekre szedve kampány novemberig tart. Az öt hónap során közzétett ismeretterjesztő tartalmak között szerepelnek videósorozatok, riportok, szakértői interjúk és cikkek, amelyek szakmailag megalapozott információkkal segítik a közönséget eligazodni a táplálkozással, az állattenyésztéssel és a húsfogyasztással kapcsolatos kérdésekben.

Betekintést adnak a hazai állattenyésztés és húsipar valós működésébe, így például a fenntartható gazdálkodások mindennapjaiba, a korszerű tartástechnológiák világába és a húsfeldolgozás ellenőrzött, magas színvonalú folyamataiba.

A riportok azt is érzékeltetik, hogy a felelős állattartók és feldolgozók milyen komoly szakértelemmel, elkötelezettséggel és tisztességgel végzik munkájukat azért, hogy biztonságos, jó minőségű élelmiszer kerüljön a magyar családok asztalára. Az iskolás korú fiatalokat edukatív, szemléletformáló tartalmakkal kívánják megszólítani.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: