0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

Fűvel táplált marhahús: tényleg más az íze?

A fűvel táplált marhahús egyre nagyobb figyelmet kap: az egészségtudatos vásárlók, a fenntarthatóság hívei és a gasztronómia szerelmesei is gyakran keresik. De vajon valóban érezhető-e különbség az ízében?

Hogyan próbáld ki az ízkülönbséget?

A legegyszerűbb mód: vásárolj fűvel és gabonával táplált darált marhahúst, és készíts el belőlük ugyanazt az ételt – például fasírtot vagy hamburgert. Így kontrollált körülmények között tapasztalhatod meg a különbséget.

Különösen ajánlott a lassabb főzési technikák, például pörkölt vagy ragu készítése – ezekben a természetes íz jobban érvényesül.

Fotó: leonardovieira260998 , Pixabay

Megéri az árkülönbséget?

A fűvel táplált marhahús 30–50%-kal drágább lehet. Az íz miatt való vásárlás tehát egyéni döntés kérdése. Azok, akik keresik a karakteresebb, „természetesebb” húsélményt, gyakran jobbnak találják. Mások viszont hiányolják a hagyományos márványozottságot és zsíros szaftosságot.

Ha még nem próbáltad, ne egy drága steak legyen az első – kóstold meg pörköltként vagy fasírtban. Így olcsóbban ismerkedhetsz az ízvilággal.

Ízben tényleg más?

Igen, a fűvel táplált marhahús íze gyakran eltér a hagyományos társától – sokszor erőteljesebb, földesebb, kevésbé zsíros. Hogy ez jobb-e vagy sem, az ízlés kérdése. Ha szereted a vadhúsokat, a karakteresebb aromákat és nem bánod a keményebb textúrát, akkor lehet, hogy épp ez lesz a kedvenced.

Forradalmi legeltetési módszer a marhahús zöldebb jövőjéért

„Jól termelni csak egészséges állattal tudunk!”

Forrás: fooddrinklife.com

Magazin ajánló: