Ha mikrohullámú sütő sincs a közelben, jó megoldás lehet a termoszban tárolt meleg étel. Egy minőségi termosz hosszú ideig melegen tartja a levest vagy egytálételt. Alternatív megoldásként olyan ételekre is építhető a munkahelyi ebéd, amelyek nem romlandóak.
„A nem romlandó nem kell, hogy unalmas legyen” – mondja Kosonen. Példái között szerepelnek a vákuumcsomagolt tonhal vagy lazac, pörkölt edamame, mogyoróvaj és aszalt gyümölcsökkel, magvakkal dúsított diákcsemege. „Párosítsd ezeket teljes kiőrlésű gabonából, magvakból vagy hüvelyesekből készült kekszekkel, hogy tartalmasabb nassolnivalót vagy kisebb étkezést kapj” – javasolja.

Okos nassolás: energiát és jóllakottságot egyszerre
Még a tápanyagban gazdag, kiadós ebéd sem feltétlenül elég ahhoz, hogy a munkaidő végéig kitartson a jóllakottságérzet. Ezért érdemes olyan nassolnivalókat is előre bekészíteni, amelyek egyszerre adnak energiát és telítenek.
Kosonen szerint a legjobb, ha párosítva történik a tervezés, például szénhidrát az energiáért, és hozzá fehérje vagy egészséges zsír a teltségérzetért, például görög joghurt bogyós gyümölcsökkel és kendermaggal, vagy humusz teljes kiőrlésű keksszel.
Amanda Blechman további tippet is ad a kiegyensúlyozott snackekhez: „Egy alma önmagában is jó, de gondolj arra, mit adhatsz még hozzá, hogy tartalmasabb legyen – például egy kis mogyoróvajat vagy mozzarella sajtrudat.”