0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 21.

Közeleg a húsvét, de lehet-e optimista a húsipar?

A Hússzövetség hagyományos húsvéti sajtótájékoztatóján a húsipar aktuális helyzetét és a jövőbeli kilátásokat vitatták meg a szakértők.

A rendezvényen három előadás hangzott el, melyek a húsfogyasztási trendektől kezdve a húsok egészséges étrendben betöltött szerepén át, egészen a húsipar gazdasági nehézségeiig terjedtek.

Sonka nélkül nincs Húsvét

Hunwald Zsuzsa előadásában a húsvéti sonkafogyasztás hagyományait és a vásárlói szokásokat elemezte. A YouGov Shopper Intelligence tanácsadója kiemelte, hogy

a sonka továbbra is a legnépszerűbb feldolgozott hús a piacon, és a húsvéti időszakban a főtt, érlelt és szezonális sonkák vásárlása is jelentősen megnő.

A szakértő ugyanakkor rámutatott arra is, hogy a diszkontláncok térhódítása a húsforgalmazásban is érezteti hatását, és a vásárlók egyre tudatosabban keresik az akciós termékeket.

Fotó: Hússzövetség

Húsvéton innen és túl – A húsok helye egy egészséges étrendben

Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke a húsok tápanyagtartalmát és az egészséges étrendbe való beillesztésüket vizsgálta. Az előadásból kiderült, hogy a húsok értékes fehérjeforrások, emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. A dietetikus hangsúlyozta a változatosság és a mértékletesség elvét a húsfogyasztásban, javasolva a soványabb húsrészek és a változatos elkészítési módok alkalmazását.

Fotó: Hússzövetség
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: