A rendezvényen három előadás hangzott el, melyek a húsfogyasztási trendektől kezdve a húsok egészséges étrendben betöltött szerepén át, egészen a húsipar gazdasági nehézségeiig terjedtek.
Sonka nélkül nincs Húsvét
Hunwald Zsuzsa előadásában a húsvéti sonkafogyasztás hagyományait és a vásárlói szokásokat elemezte. A YouGov Shopper Intelligence tanácsadója kiemelte, hogy
A szakértő ugyanakkor rámutatott arra is, hogy a diszkontláncok térhódítása a húsforgalmazásban is érezteti hatását, és a vásárlók egyre tudatosabban keresik az akciós termékeket.

Húsvéton innen és túl – A húsok helye egy egészséges étrendben
Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke a húsok tápanyagtartalmát és az egészséges étrendbe való beillesztésüket vizsgálta. Az előadásból kiderült, hogy a húsok értékes fehérjeforrások, emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. A dietetikus hangsúlyozta a változatosság és a mértékletesség elvét a húsfogyasztásban, javasolva a soványabb húsrészek és a változatos elkészítési módok alkalmazását.
