Az „Ételed legyen a gyógyszered!” életszemléletet szeretné divattá tenni a Kor Kontroll Társaság, a Magyar Elhízástudományi Társaság, valamint a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, ezért közösen hirdettek receptversenyt, melynek fókuszában a fermentálás szerepel. Az a természetes tartósítási módszer, amelynek segítségével az erjesztés során termelődő probiotikumok, enzimek, vitaminok megkönnyítik az emésztésünket, támogatják immunrendszerünket. Tízezer éves kínai leletek bizonyítják, hogy Ázsiában már akkoriban is fermentáltak, sőt! Ma is sokkal erősebben él az ázsiai konyhaművészetben, mint az európaiban – olvasható a Kor Kontroll Társaság honlapján.
Az eddig beérkezett receptek Budapestről, Gyöngyösről, Mezőhegyesről, Ráckevéről, Zalaegerszegről, Nagykovácsiból és még sok-sok vidéki településről jöttek.

Tavaly Laoszból, idén Amerikából, Floridából kaptuk a legtávolabbi pályázatot. Az izgalmas receptek között található: fermentált chiamagos zabkása házi szilvadzsemmel, kapros fermentált uborkaleves házi joghurttal, fermentált céklalében marinált tojás, böllérkáposzta, diós-rozmaringos kovászos kenyér, feta sajtos házi bazsalikomos-pestos tészta, vagy éppen fermentált citrom.
Tavaly egy kiadványban mutatták be a díjátadón kóstolásra kínált nyertes ételeket. Ez idén is a tervek között szerepel. A receptverseny célja, hogy a pályázókat ösztönözzék: bátran kísérletezzenek, varázsoljanak és legyenek részesei egy új „tudatos és gyógyító konyhaművészet” megteremtésének!
Beküldési cím:
receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
A nyerteseket értékes jutalmak- étrend-kiegészítők, ingyenes szűrővizsgálati voucherek, wellness hétvégék – várják.