A nevezési feltételek alapján nemcsak egészséges, lehetőleg helyi alapanyagokból készített, de ezen túlmenően kimondottan kreatív és a strandgasztronómiát megújító ételeket vár a versenyt kiíró Balatoni Kör, akinek tagjai július végére zsűrizték végig a nevezett ételeket.

Fotó: ASHISH SHARMA/Pexels
„Idén is kifejezetten erős volt a mezőny, a már korábbi években díjazott legismertebb Beach Food helyek mellett jópár újabb is bizonyította, hogy a csúcsminőségben is kifejezetten erős a verseny.“ – idézte a Balatoni Kör Kardos Gábort, az Év strandétele ötletgazdáját. Hozzátette azt is, hogy
Arra is felhívta a figyelmet, hogy akik most nem jutottak tovább, érdemes jövőre újra nevezni, mivel kiváló ötletekkel találkoztak a verseny során. A döntő augusztus 6-án lesz, másnapra várható az eredményhirdetés.
A döntőbe jutott helyek és ételeik:
- A Pizza Sztori, Balatonmáriafürdő – Harcsa Supplí
- Bl Yachtclub, Balatonlelle – Rántott kolbász, illetve rántott tofu Bao
- Club Tihany–Beach Grill, Tihany – Mogyorós ropogós pisztráng „tökfőzelék”, currys barack, csíkos lángossal
- Fogas Bisztró, Alsóörs – Harcsa Csevap, Rántott tej
- Julcsi Kalácsoda, Siófok-Szabadifürdő – Sós-sajtos BBQ húsos kürtős coleslow-val és Aranygaluskalács
- Kicsi Csóka bisztró, Balatongyörök – Bivalytatár, velős csont csónakban, burgonya gratin
- Lángos World, Balatonmáriafürdő – Lángos-evezős pisztráng csónak
- Lángos World, Balatonmáriafürdő – Lángos-evezős Cseng Curry csirkés csónak
- Mónisüti, Gyenesdiás – Granola Optimist
- Szevasztok Bisztró, Balatonszárszó – Faszénen sült tokhal ratatouille