A folsav rendszeres pótlása elengedhetetlen feltétele a magzati velőcsövet lezáró folyamat hibátlan megvalósulásának, emellett a sejtek osztódásában is kulcsszerepet játszik.
Az egyetem speciális tojása ráadásul egy másik, a napjainkban trendi vegetarianizmushoz kötődő élelmiszerfejlesztési projektnek is része. A SALAdMI egy vegetáriánus szalámi, aminek egyik alkotóeleme a kismama-tojás, ami így már nem csak a kismamák asztalára juthat el.
Ha nem is aranytojást, de különlegest tojást tojó tyúkok takarmánya szintén exkluzív innováció, mely a legújabb kutatási eredmények és a modern technológia ötvözése révén készült el.
Ezt a kiváló minőségű, egészséges tojást 2021 januárjában kezdik előállítani a Szent István Egyetem tangazdaságában, és az agrárképzésben részt vevő egyetemi hallgatók is gyakorlati tapasztalatokhoz juthatnak ezáltal.
A törekvéseknek köszönhetően az elkövetkező hetekben, hónapokban a szellemi tulajdonokból, az eddig kifejlesztett szabadalmakból értékes piaci termékek válnak, melyek hozzájárulnak az intézmény versenyképességének növeléséhez.