0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

A helyi kolbásznak nincs párja

A magyar, ezen belül a kiskőrösi térségbeli jó minőségű élelmiszerek megismertetése és népszerűsítése volt a célja a hétvégén, Kiskőrösön megrendezett agrárexpónak, írja a baon.hu.

A város sportcsarnokában szervezett eseményen a kormány által elfogadott Nemzeti Vidékstratégiáról tartott ismertetőt az agrárminiszter. Fazekas Sándor hangsúlyozta: az a cél, hogy 2020-ig a jelenlegi 7-ről 20 százalékra emelkedjen a termelők által közvetlenül értékesített élelmiszerek aránya. Igaz, így a gazdák a kereskedelmi láncok konkurenciáját jelentik majd, de nem szokatlan ez a kontinensen. A Lajtától nyugatra ugyanis a termelők az élelmiszerpiac 15-20 százalékát tudják így a kezükben tartani. A helyben értékesített áruból befolyt jövedelem, pedig nem kerül el a faluból ás a városból, hanem helyben erősíti a termelők pozícióit.
Megítélése szerint több éves folyamat lesz az, amíg minden faluban vagy kisvárosban megerősödik 2-4 olyan családi kisüzem, feldolgozó, amelyek képesek lesznek jó minőségű termékkel ellátni a településüket, de a munka elkezdődött. A tavalyi évről elmondta: az agrárszektor 2100 milliárd forintnyi értéket állított elő, mely kiemelkedő volt a korábbi évekhez képest. Majd kijelentette: az agráriummal kapcsolatos bevételek a GDP mintegy 20 százalékát jelentik.

A teljes cikket itt olvashatja.
 

Forrás: