A hotot nyulak eredetileg Franciaországból származnak, később ettől függetlenül Németországban is kitenyésztették ezeket a könnyen tartható, jó hústípusú állatokat. Napjainkban nemcsak a sportnyulászoknak, hanem azoknak is ideális háziállata a hotot nyúl, akik háztáji gazdaságukban saját célra állítanak elő nyúlhúst. S a végterméket előállító tenyésztők nemritkán egy-egy hotot bakkal való keresztezéssel javítják eredményeiket.
A hotot nyulak mellett különféle törpenyulak is megtalálhatók az állományban, de díszbaromfik, magyar parlagi kacsák is benépesítik az udvart.
Sárvári Attila kiemelten fontosnak tartja, hogy tenyészállatai Európa legjobb vérvonalaiból származzanak. Az igényes munkának meg is van az eredménye. A hototok nemcsak jól szaporodnak, gyorsan is növekednek. A kiállításokon, a küllembírálaton is megállják helyüket.
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.