0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 5.

Nyulas udvar Kistarcsán

Sárvári Attila fiatal kora ellenére már több mint két évtizede tenyészt portáján különféle ritka nyúlfajtákat. 2006-ban kötelezte el magát a hotot nyulak mellett, melyeknek több változata is megtalálható tenyészetében.

A hotot nyulak eredetileg Franciaországból származnak, később ettől függetlenül Németországban is kitenyésztették ezeket a könnyen tartható, jó hústípusú állatokat. Napjainkban nemcsak a sportnyulászoknak, hanem azoknak is ideális háziállata a hotot nyúl, akik háztáji gazdaságukban saját célra állítanak elő nyúlhúst. S a végterméket előállító tenyésztők nemritkán egy-egy hotot bakkal való keresztezéssel javítják eredményeiket.
A hotot nyulak mellett különféle törpenyulak is megtalálhatók az állományban, de díszbaromfik, magyar parlagi kacsák is benépesítik az udvart.
Sárvári Attila kiemelten fontosnak tartja, hogy tenyészállatai Európa legjobb vérvonalaiból származzanak. Az igényes munkának meg is van az eredménye. A hototok nemcsak jól szaporodnak, gyorsan is növekednek. A kiállításokon, a küllembírálaton is megállják helyüket.
 

Forrás: