Az elmúlt néhány hónapban hét kiadványt is összeállítottak és megjelentettek a NAK szakértői. Ezek mindegyikét ingyenesen az érdeklődők részére bocsájtja a kamara az internetes portálján. A kötetek témái: Laktózmentes élelmiszerek; A hűtési lánc felügyelete; Élelmiszer-választást befolyásoló tényezők; Erdőtelepítés; Erdészeti nemesített fajták; Kisokos a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadásról; A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar számokban (magyarul és angolul).
A legfrissebb – nyomtatásban is megjelent – kötet a „Laktózmentes élelmiszerek”. A diétázók igényeinek kielégítéséhez az előállítóknak komoly figyelmet kell fordítaniuk az alapanyagokra és a technológiára – ehhez nyújt segítséget a kiadvány. Emellett a laktózmentes táplálkozás orvosi és dietetikai vetületeit is körbejárja. „A hűtési lánc felügyelete” kötet az élelmiszeripar és -kereskedelem valamint a vendéglátóipar szereplői számára hangsúlyozza a hűtés, a fagyasztás és a hűtési lánc fenntartásának jelentőségét, mutatja be gyakorlati tudnivalóit. „Az élelmiszer-választást befolyásoló tényezők” kiadvány fejezetei egy kérdőíves felmérés eredményei alapján vizsgálják, hogy a hazai fogyasztók milyen elvek és szokások mentén hozzák meg döntéseiket, illetve gyakorlati javaslatokat fogalmaz meg ahhoz, hogy hogyan lehet őket befolyásolni termékválasztásukban.
Hasznos tanácsokkal is szolgál az erdőtelepítésre vállalkozó gazdálkodóknak. Az „Erdészeti nemesített fajták erdősítésekhez, fásításokhoz” az erdősítések és fásítások eredményes kivitelezésével, a mezőgazdasági területek védelmével, és az ország erdősültségének, illetve faállománnyal borítottságának növelésével foglalkozik. A kiadvány – az erdészeti fajtanemesítés és fajtavizsgálat sok évtizedes tapasztalataira alapozva – azokat a nyár, fűz és akác fajtákat mutatja be, amelyek alkalmasnak bizonyultak a hazai köztermesztésben alkalmazásra. Továbbá röviden ismerteti azon fekete nyár, ill. fehér fűz klónkeverékeket is, amelyek a szigorú természetvédelmi előírások mellett alkalmasak a természetvédelmi vagy Natura 2000 területek erdősítésére, fásítására. A „Kisokos a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadásról” a szaktanácsadói rendszert, a szaktanácsadók és a szaktanácsadói szervezetek működését mutatja be, és tájékoztatást ad a támogatási formákról, a kedvezményezettek köréről és az igénybevételi lehetőségekről. „A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar számokban, 2018” – az Agrárminisztériummal közösen készített – kiadvány a hazai agrárium elért eredményeiről ad képet.