A kiskereskedelmi csomagolás azonban nagyobb erőfeszítéseket is igényel, miközben Európában csökkent a termelés és a munkaerőforrás. Sok kelet-európai vendégmunkás hazament. Értékesítésük 65 százalékát most a kiskereskedelmi forgalmazás teszi ki, azt egészíti ki az élelmiszer- és a feldolgozóipar számára történő szállítás. A kiskereskedelem eladásai eleinte robbanásszerűen megnőttek, tíz nap elteltével azonban csökkeni kezdett a kereslet. Mivel a termelés nem állhat le hirtelen, a készletek drámai módon megnövekedtek.
Most nyugodtabb vizeken evezünk, a kiskereskedelmi értékesítés a válság kezdete előttihez képest magasabb, és élénkülnek az étkeztetési szolgáltatások is, ami az éttermek és vendéglátóhelyek kreatív megoldásainak köszönhető. Ez azt jelenti, hogy meglehetősen stabil az értékesítés, csupán a súlypont változott meg – mondja Alex.
Elindították a Mushroom Drive-In kampányukat, azon keresztül szeretnék megismertetni az emberekkel a különleges gombafajtákat.
A húsvéti eladásokhoz az értékesítési menedzser jó reményeket fűzött. Jól eladhatók például a barbecue-csomagok, amelyekben grillezhető gombafajta-keverékeket állítottak össze. A képen látható steakcsomag szeletelt ördögszekér-laskagombából készül, amihez oregánóágakat és kis csésze pestót is csomagolnak, de kínálnak kevésbé ismert ágas taplót is friss fűszernövényekkel és fűszervajjal.
További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.