0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Tarolt a sültkrumpli illatú parfüm

Már ez is megvan - sült krumpli illatú parfümöt dobott piacra egy amerikai burgonyacég promóciós részlege. A különlegességet a krumplis cég webshopjából lehetett megrendelni, az első széria egy óra alatt elfogyott. Jelenleg hiánycikk.

Jázmin, rózsa vagy pacsuli – felejtsük el ezeket a népszerű parfüm illatjegyeket, ha a Frites by Idaho nevű limitált kiadású parfümöt vásároljuk meg. Az Idaho Potato Commission, egy amerikai burgonya promóciós ügynökség úgy döntött, hogy

a parfümök világába is beleveti magát, és megalkotta a Frites by Idaho nevű, sült krumpli illatú parfümöt.

Az osztriga, a füge, a csokoládé vagy a spárga népszerű afrodiziákumok, de mi a helyzet a sültkrumplival? Az Idahói Burgonyabizottság (IPC) szerint a sültkrumpli illata a legjobb afrodiziákum a világon! Így az idei Valentin-napra az ügynökség piacra dobta a Frites by Idaho nevű parfümöt, ami sült krumpli illatot áraszt.

Ez a parfüm megtestesíti az idahói burgonya ellenállhatatlan esszenciáját, állítják az illat alkotói.

Idaho az ország legnagyobb burgonyatermelő régiója, ahol az egyedülálló klímájának és a vulkanikus talajnak köszönhetően az Egyesült Államokban elfogyasztott burgonya körülbelül egyharmadát termesztik.

Tehát Amerika ezen részén nagy a krumpli kultusz.

– Akár egy autós étteremben, akár egy kifőzdében eszünk, szinte lehetetlen úgy étkezni, hogy ne merüljünk el a sült krumpli mindent átható illatában. Ez az illat annyira jó, hogy nehéz ellenállni neki! – fejtegeti Jamey Higham, az IPC elnök-vezérigazgatója.

Bár egy sültkrumpli illatú parfüm ötlete kissé bizarrnak tűnhet, mert gondoljunk csak bele, hogy háziasszonyként főzés után mennyire szeretünk éppen megszabadulni ettől az egész házat átjáró szagtól. Nos, Frites by Idaho parfüm  megalkotásának komoly kutatási alapja van. A helyzet az, hogy a Pollfish közvélemény kutató cég nemrégiben végzett országos felmérése szerint az amerikaiak csaknem 90%-a „ellenállhatatlannak találja a sült krumpli illatát.

Így persze már érthető, miért született meg az új illatszer, ami desztillált idahoi burgonyából és illóolajokból készül.

Sajnos a a Frites by Idaho csak az Egyesült Államokban kapható, és az Idaho Potato Commission hivatalos weboldalán vásárolható meg. További rossz hír, hogy a parfüm első szériája a megjelenést követő egy órán belül elfogyott. Talán a parfüm alacsony ára is segített a gyors eladásban, hiszen egy üveg ára kevesebb mint 2 dollárba került, annyiba, mint egy átlagos adag sültkrumpli.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu