Back to top

Kerüljük el a ráncokat és tartsuk egészségesen a bőrünket csicseriborsóval

Az egészséges táplálkozásból, megfelelő mennyiségű testmozgásból, minőségi alvási rutinból és a következetes bőrápolásból álló életmód biztosan segíthet a bőr egészségének elérésében és fenntartásában. De ezt a sort kiegészíthetjük a csicseriborsó csodálatos hatásával is…

A csicseriborsó vasat és rezet tartalmaz, ami fokozza a bőr vérkeringését, így segít a méreganyagok kiürítésével a ragyogó bőrt elérni.

A garbanzóbab, avagy közismert nevén csicseriborsó egy tápanyagban gazdag hüvelyes.

Fehérjét, rostot, magnéziumot és más, a szervezet megfelelő működéséhez szükséges alapvető tápanyagokat tartalmaz. A csicseriborsó belülről az egészséget javíthatja, kívülről pedig a bőrt. De vegyük figyelembe, hogy nem egy összetevőn, múlik a bőrünk állapota: az egészséges táplálkozásból, megfelelő mennyiségű testmozgásból, megfelelő alvási rutinból és következetes bőrápolásból álló életmód kombinációja, amely biztosan segíthet a bőr megfelelő egészségének elérésében.

Csicseriborsó hatása a bőregészségére

Segít a hormonok szabályozásában: ezek a hüvelyesek szabályozhatják a hormonokat a szervezetben, ami segíthet csökkenteni a hormonális egyensúlyhiány miatt kialakuló pattanások kockázatát.

Hozzájárul a bőr felszínén található ráncok kezeléséhez: mivel a csicseriborsó magas magnéziumtartalmú, kiegyensúlyozza a bőrben lévő zsírsavakat, ami

segíthet a bőr rugalmasságának növelésében, a ráncok és a finom vonalak elkerülése érdekében.

Elhalványítja a sötét foltokat: a B-vitaminban és magnéziumban gazdag csicseriborsó segít hámlasztani a bőrt, és megszabadulni a beágyazódott szennyeződésektől, elhalt hámsejtektől és a sötét foltoktól.

Jótékony hatással van a bőr vérkeringésére: a csicseriborsó vasat és rezet tartalmaz, amik fokozzák a bőr vérkeringését. Ez segít abban, hogy a méreganyagok kiürítése révén ragyogó bőrt érjünk el.

Praktikák a bőr felszínén

Íme néhány módszer arra, hogy a csicseriborsót a bőrünk felszínén használhatjuk:

  • Arcmaszkként: keverje össze a csicseriborsólisztet túróval vagy mézzel és citromlével. Majd vigyük fel az arcunkra, és hagyjuk rajta hatni, majd néhány perc múlva öblítsük le. Ezzel segíthetünk abban, hogy a bőrünk puha és rugalmas legyen.
  • Bőrradírként: a csicseriborsólisztet és némi rizslisztet keverjük össze vízzel vagy tejjel, vigyük fel az arcunkra, és hagyjuk megszáradni. Ezt követően masszírozzuk le, majd öblítse le vízzel.
Forrás: 
timesnownews.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Horvát hagyományok a Pinka-völgyben

Beékelődve a nyugati határszélbe, Szentpéterfát három oldalról Ausztria határolja. Az első trianoni döntést követően oda is csatolták, ám 1923. március 9-én a falu visszaszavazta magát. Az ezerfős település ugyanakkor máig megőrizte horvátságát nyelvében, az emberek mentalitásában és a gasztronómiájában is.

Sültkrumpli helyett sült tészta

Japánban annyira hiánycikk lett a sütni való burgonya, hogy a Burger King helyi hálózata inkább ramen tészta fogyasztására ösztönzi a vendégeit.

Paradicsomból műtrágya

Egy új kutatás annak a lehetőségét vizsgálja, hogyan lehet paradicsomból, pontosabban a növényi hulladékból műtrágyát készíteni. A műtrágyák ára az elmúlt időszakban az egekbe szökött, ráadásul számos termék gyártása nem környezetbarát és sok energiát igényel.

Összemennek a termékek, az áruk változatlan

Az élelmiszer- és háztartásiszer-gyártók csökkentik a termékeik kiszerelését, anélkül, hogy csökkentenék az árukat. A vécépapírtól a joghurton és kávén át a csipszig világszerte általánossá vált ez a trend. A jelenséget „zsugorflációnak” nevezik.

Bővíti kapacitását a csomagolóanyagokat gyártó Hód Plast Kft. Algyőn

Bővíti termelő- és raktárkapacitását 449 millió forintos beruházással, uniós támogatással a műanyag flakonokat és kannákat gyártó Hód Plast Kft. - tájékoztatta az Algyőn tevékenykedő vállalkozás az MTI-t.

Kiugró a kereslet az egészséges élelmiszerek iránt

Tendenciaszerűen alakulnak át a magyar fogyasztók virtuális bevásárlókosarai: az egészségtudatos életmódot követők, a tökéletes nyári alakra vágyó fogyasztók és az ételintoleranciával küzdők egyaránt fűtik a keresletet az adalékanyagoktól és kezelőszerektől mentes, gluténmentes és csökkentett szénhidráttartalmú termékek iránt.

Elindult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyre július 1. és augusztus 20. között kerül sor. Az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a kormányhivatalok szakemberei végzik. A nyári időjárási viszonyokra tekintettel valamennyi ellenőrzés alkalmával fokozott figyelmet fordítanak a hűtési lánc fenntartásának és dokumentálásának vizsgálatára.

Lehetőségek a paradicsomhajtatásban

Nagy sikerrel rendezte meg a FruitVeB Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az első Magyar Paradicsom Napját Mórahalmon. Több mint 200 érdeklődő kísérte figyelemmel a paradicsomhajtatókat érintő témákról szóló előadásokat, kereste fel a 33 kiállítót, és a rendezvény kiváló alkalom volt a szakmai kapcsolatok ápolására, a tapasztalatok megosztására, véleménycserére is.

Lőrinc már felejtős: elindult a dinnyeszezon

Dinnye szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott Medgyesegyházán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete. Az idei szezon bíztatónak ígérkezik, és mint kiderült, már a Lőrinc napot is elfelejthetjük, hiszen a klímaváltozás, és az újabb fajták hatására jóval tovább lesz jó minőségű hazai dinnye.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte - írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.