A méz előnye pedig, hogy segíti szervezetünkben az alkohol lebontását: lásd cikkünket itt!
Hozzávalók a dinnyés, mézes bóléhoz:
- 1 görögdinnye
- 100 ml konyak
- 1 üveg félszáraz vörösbor
- 1 üveg pezsgő
- ásványvíz
- 1 citrom leve
- citromfű díszítésnek és ízesítésnek
- 5 evőkanál méz, ízlés szerint
- jégkockák
Előkészítés
- Magozzuk ki a dinnyét, daraboljuk apró kockákra és tegyük egy tálba;
- Öntsük le a konyakkal és tegyünk hozzá mézet, majd egy éjszakára tegyük hűtőbe;
- A következő nap, rakjuk az egészet egy bólés-tálba és öntsük bele a lehűtőtt vörösbort;
- Ezután adjuk hozzá a citrom levét és szórjuk rá a citromfüvet;
- A pezsgőt és a jégdarabokat legjobb röviddel a fogyasztás előtt hozzáadni;
- A bólét ezután ízlés szerint még mézzel édesíthetjük, illetve ásványvízzel hígíthatjuk.
Ajánljuk még: