0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

Közvetlen értékesítés árukapcsolással

A Pullai Kertészet és az Alfa Lucullus Termelésfejlesztési Kft. közreműködésével tartott nyílt napon korszerű szabadföldi zöldségfajtákat, illetve azok termesztéstechnológiáit mutatták be az érdeklődőknek.

Ezek mellett a jakabszállási családi vállalkozás rendhagyó értékesítési modellje is igen sok tanulsággal szolgált. A megtermesztett zöldség- és fűszernövények zömét ugyanis a közösségi oldalakon meghirdetve adják el.

Pullai Béla beszélt a kertészet terveiről is

A kertészet tulajdonosai Pullai Béla kertészmérnök és fia, Gábor, aki az akkor még önállóan működő Nemzetvédelmi Egyetem elvégzése, majd tíz év ausztriai munkavállalás után tért vissza családjával Magyarországra. Három éve vettek három hektár területet Jakabszállás határában, ahol a korábbi tulajdonos burgonyát és gabonát termesztett, és a következő évben már ők is gazdálkodtak. Jelenleg a területnek nagyjából a kétharmadát foglalja el a faiskola, valamint a termesztett zöldségfélék és fűszernövények, a maradék egy hektár a vetésforgó miatt kell.

A főkultúrák a káposztafélék (legtöbb karfiolból van) és a konzervuborka, de saját ellátásra, kapcsolódó termékként igen sok fajt ter­mesztenek, illetve kísérletet is beállítanak, idén például batátából és földimogyoróból. Ugyancsak ettől az évtől egy 300 négyzetméteres fóliasátorban paprika is színesíti a kínálatot.

Kis felületen nagy választék

A vetésforgót igyekeznek betartani, és a bemutatón jól látszott, hogy a nitrogéngyűjtő homoktövis után kiválóan fejlődnek a káposztafélék. A tulajdonosok fontosnak tartják a több lábon állást, de a nagy termékválaszték a közvetlen értékesítéskor is előny. Akik például uborkát vesznek, általában kaprot is visznek hozzá, és további két-háromféle zöldséggel távoznak. A zöldségtermesztés gazdasági szempontból is jól kiegészíti a faiskolát, ahonnan évente csak egyszer, a kitermeléskor van bevétel, amíg a zöldségek értékesítése folyamatos a szezonban, mondták a tulajdonosok.

Forrás: Kertészet és Szőlészet

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: