0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 1.

Utolsó felvonás: világbajnok badacsonyi Olaszrizlingek az idei Rizling Vakáción

Izgalmas programokkal, kiváló Olaszrizling fajtából készült borokkal, gasztronómiai ínyencségekkel, értékes nyereményekkel, kedvezményekkel és számtalan meglepetéssel folytatódik a közel egy évtizedes múlttal rendelkező Bortriatlon rendezvénysorozat

Izgalmas programokkal, kiváló Olaszrizling fajtából készült borokkal, gasztronómiai ínyencségekkel, értékes nyereményekkel, kedvezményekkel és számtalan meglepetéssel folytatódik a közel egy évtizedes múlttal rendelkező Bortriatlon rendezvénysorozat idei évi utolsó felvonása, a Rizling Vakáció. A program keretén belül Badacsonyban, Badacsonytomajon és Badacsonyörsön, 7 gyönyörű helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket, akik az olaszrizlingből kaphatnak gazdag ízelítőt a borászok tolmácsolásában.

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület, valamint a helyi borászok közreműködésével

2023. október 13-15. között megrendezésre kerülő Rizling Vakáción,

a három, borvidékre jellemző fajtát bemutató programsorozat utolsó tematikus hétvégéjén közel 21 tétellel várják a boros gazdák a Badacsonyba látogatókat. A badacsonyi borászok izgalmas Olaszrizling borait felvonultató eseményen azok a vendégek, akik a Rizling Vakáción minden pincét meglátogatnak, jutalmul ingyenesen vehetnek részt egy a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület által megszervezett szakvezetéses bortúrán. A szombati napon pedig ingyenes menetrendszerinti transzferjáratok állnak a vendégek rendelkezésére, hogy minden helyszínre kényelmesen el tudjanak jutni és gondtalanul fogyasztani kiváló borokat.

„Az Olaszrizling meghatározó fajtája Badacsonynak, kiemelkedően jól érzi itt magát.

A vulkánikus talaj, az évszázados tudás, a fantasztikus lejtők, és sok esetben a régi, aprófürtű klónok biztosítják azt, hogy elképesztő, különleges és zamatos Olaszrizlingek születnek, amelyek a világon is egyedülállóak és utánozhatatlanok.

Jól mutatja ezt, hogy az idei Horvátországban megrendezett Olaszrizling világversenyen (GROW du Monde) két badacsonyi pincészet, az Éliás Birtok, illetve a saját, VáliBor pincészet Olaszrizlingje aranyérmes lett. Talán egyetlen egy borvidék sem hozott két aranyérmet a világversenyről. A három eseményen – Szürkebarát Hétvége, Kéknyelű Zsendülés és Rizling Vakáció – alapuló Bortriatlon célja, hogy a Badacsonyba érkező vendégeink el tudjanak jutni a borvidéken lévő pincészetekhez és kötetlen hangulatban megismerjék a hosszú történelmi hagyományokkal rendelkező Badacsonyi borvidéket és az itt készült kiváló vulkánikus borokat. Az eseményen részt vevő pincészetek most is egy kedves ízelítő csomaggal készülnek, ami alapvetően átöleli a saját portfóliójuk választékát. Büszkék vagyunk, hogy a Botriatlon rendezvénysorozat az összefogás és a borvidék kreativitásának a jelképévé vált.” – mondta Váli Péter, a VáliBor tulajdonosa és borásza.

„A rendezvény nem titkolt célja már a kezdetek óta az összefogás, illetve az, hogy minden évszakban tudjunk izgalmas programokat kínálni a Badacsonyba látogatóknak. Kiemelten fontos minden stációja a Bortriatlon rendezvénysorozatnak, mivel ezeken az alkalmakon csak egy adott fajtára koncentrál az esemény.

Az Olaszrizling bár szinte minden magyar borvidéken megtalálható, mi, akik itt élünk és tevékenykedünk Badacsonyban, valljuk, hogy a fajta elsőszámú hazája a Badacsonyi borvidék. Az ilyen alkalmakkor pedig ezt be is tudjuk bizonyítani.

Hatalmas fejlődésen ment keresztül a borvidéken az Olaszrizling, egyre szebb és izgalmasabb borok készülnek belőle. Sok olyan tétel készül, amiért érdemes eljönni a borvidékre. Erre nyújt tökéletes alkalmat a Bortriatlon keretén belül megrendezésre kerülő Rizling Vakáció, ahol olyan Olaszrizlingeket lehet kóstolni, amelyek idén komoly hazai és nemzetközi eredményeket értek el. Mi több ilyen különleges borral várjuk a vendégeket, többek között felbontásra kerül az idei Badacsonyi Borvidéki Borversenyen a legjobb Olaszrizling különdíját kapó 2022-es tétel, akárcsak az Olaszrizling világbajnokságon aranyérmet szerző 2021-es borunk is.” – tette hozzá Éliás Csaba, az Éliás Birtok tulajdonos-borásza.

BORTRIATLON helyszínek a Badacsonyi borvidéken:

  • Badacsony
  • Istvándy Borműhely, Németh Pince, Éliás Birtok
  • Badacsonytomaj
  • Fata Pince, Borbély Családi Pincészet
  • Badacsonyörs
  • Válibor – Váli Péter Borászata, Sipos Borház
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: