0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Grillezett jégkockák

Lépjünk túl a sült szöcskéken és fűszeres köveken, egy új kulináris jelenség ostromolja a kínai streetfood színteret: a grillezett jégkockák. Ez a bizarr utcai snack keltette fel egy ország figyelmét, és szélsebesen terjedt el a közösségi médiában.

Kínában a helyiek és a turisták egyaránt csodálkozva vakarják a fejüket. A szenzáció egy rövid videóklippel kezdődött, amelyet a Jiangxi tartománybeli Nanchangban (Nanchang) egy utcai étkezdében forgattak, ahol bemutatták a grillezett jégkockák szokatlan elkészítését.

A lenyűgöző videóban nagy jégkockákat helyeznek egy nyitott grillre, lángok nyaldossák azokat, közben extravagánsan fűszerezik szezámmaggal, csilivel és zöld fűszerekkel, majd mártással kenegetik. A látvány kétségtelenül magával ragadó, de legalább ennyire érdekes a tálalás szokatlan módja is.

A furcsa, de csábító trükk kitalálója maga a street food stand üzemeltetője, aki egy forró napon találta ki az ötletet, hogy játékos módon hűtse le a túlhevült vendégeket. A tréfából hamar jelenség lett, mivel az emberek minden társadalmi rétegből beleszerettek ebbe a különös utcai ételbe. Ma már folyamatosan készítik, a helyiek és a turisták örömére. A népszerűségnek köszönhetően a kereslet annyira megugrott, hogy a lelkes vendégeknek előre be kell jelentkezniük az ínyencségért.

Mindenkit foglalkoztat az égető kérdés, hogy a grillezett jég vajon a hideg vagy a meleg ételek közé sorolható. A válasz továbbra is megfoghatatlan, mivel a jég egy egyedülálló sütési folyamaton megy keresztül nyílt lángon, amelynek során részben megolvad, de megmarad a jeges lényege.

Továbbá a fogyasztás módja is rejtélyes marad: csak nyalogassák le róla az ínyenc fűszereket mielőtt a jeget kidobnák, vagy maga a jég arra szolgál, hogy teljes egészében megízleljék? Ezt teljes mértékben a fogyasztókra bízzák a készítői.

Mivel ez a bizarr utcai snack továbbra is figyelmet kap a közösségi médiában, és megigézi a kalandvágyó étkezők ízlelőbimbóit, szilárdan bebetonozta helyét a kínai utcai ételkultúra világába. Hogy ez egy múló trend marad-e, vagy kulináris alapanyaggá válik, még nem tudni, de egy dolog biztos: a grillezett jégkockák egy vicces ötletből születtek, és most sorban állnak értük.

Forrás: samaa.tv

Magazin ajánló: