0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 15.

Fákat adományoztak az IPM kiállítói

A világ vezető kertészeti szakkiállításának és szakvásárának negyvenedik évfordulója alkalmából minden kiállító egy faültetési utalványt kapott a vásár első napján.

Különleges kezdeményezéssel színesítette 2024-es jubileumi kiállítását az IPM Essen, több mint ezer fát adományozott a fenntartható ökoszisztéma jegyében.

A világ vezető kertészeti szakkiállításának és szakvásárának negyvenedik évfordulója alkalmából minden kiállító egy faültetési utalványt kapott a vásár első napján. Az utalványt az afrikai, közép- és dél-amerikai, valamint dél-ázsiai farmerekkel együttműködő Treedom webplatformon lehetett beváltani. A kiállítók által

virtuálisan megvásárolt fákat a felsorolt térségekben élő emberek ültették el a valóságban a maguk gazdaságában,

hozzájárulva az ottani fenntartható ökoszisztémához. Azok a kiállítók, akik ilyen módon fát ültettek, online követhetik fájuk fejlődését a távoli országban, hiszen rendszeresen kapnak fotókat róla a webes felületen. A virtuális IPM-erdő közössége rendszeres tájékoztatót kap az adott országról is, ahová a fákat ültették. A Treedomon keresztül eddig több mint 4, 2 millió fát ültettek el a Földön.

Ez is érdekelheti:

Meseház az erdő közepén

Magyar városok bemutatkozása

Forrás: Kertészet és Szőlészet/ ipm-essen.de, treedom.net

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magazin ajánló: