0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Biztosított a vetőmagellátás

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat befejezte a 2023-as évben megtermelt vetőmag feldolgozását a szarvasi üzemben, így a vállalat a 2024-es szezonra is elegendő mennyiségű Pioneer® vetőmagot biztosít a gazdáknak.

A Magyarországon előállított közel 1 200 000 zsák kukorica több mint 50%-át Európa és Ázsia 38 országába is szállítják.

A szarvasi üzem a Corteva legnagyobb európai vetőmag-feldolgozó üzeme és az európai vetőmag-előállítás egyik központja, amely 1996-ban kezdte meg működését. A Pioneer® márka gazdag örökségére építve a Corteva megerősíti pozícióját a vetőmagok szegmensének élvonalában világszerte, és a vállalat innovatív technológiája révén kiváló minőségű vetőmagokat állít elő a gazdálkodók számára.

A 2023-as termelési szezon rekordot jelentett a Corteva számára Magyarországon a legmagasabb minőségű hektáronkénti terméshozam tekintetében, köszönhetően a kedvező időjárási körülményeknek,

a vállalat agronómusainak szakmai munkájának, valamint annak, hogy a termelők a megbízható és legjobb technológiát alkalmazzák. Tavaly a Corteva csapata már a betakarítással párhuzamosan elindította a vetőmag tisztítását, méretezését és zsákolását, aminek eredményeképpen 2023 végéig a vetőmag 80%-a került méretezésre, maximalizálva a kapacitás kihasználását a termelők időben történő kiszolgálása érdekében. A 46 különböző kukorica hibridből együttesen 1 200 000 zsákot állítottak elő. A Magyarországon előállított Pioneer® genetikájú prémium vetőmag közel 250 különböző kiszerelésben kerül biztosításra piaci igényektől és a vetőmag kezelésétől függően.

Gesztesi László, a Corteva Agriscience magyarországi termelési igazgatója elmondta:

„Büszkék vagyunk a Corteva 2023-as termelési és a 2024-es zsákolási eredményeire.

Minőség és mennyiség tekintetében is sikereket értünk el, ami stratégiánkban, a Pioneer® genetikájában rejlő magas terméspotenciálban, a szarvasi csapat és üzem egyedülálló, stabil és hatékony teljesítményében és munkatársaink elkötelezettségében rejlik. Bízunk abban, hogy az általunk előállított prémium minőségű, megbízható és nagy termőképességű Pioneer® kukorica hibridek idén is hozzájárulnak a gazdák eredményes termeléséhez, amelyhez sok sikert kívánunk!”

Forrás: Corteva Agriscience