A Nukoko szándéka, hogy ezt a hiányt helyben beszerzett babbal pótolja. A helyi beszerzés másik nyilvánvaló előnye a kisebb karbonlábnyomban rejlik.
A szállítási költségek csökkentésével megpróbálják csökkenteni ezt a karbonlábnyomot is.
Az induló vállalkozás kizárólag arra összpontosít, hogy kakaómentes kínálatát az ömlesztett, csokoládészeleteket előállító gyártóknak szállítsa, nem pedig a csúcskategóriás csokoládék piacának.

Forrás: Wikimedia Commons
A Nukoko fejlesztési útja
A Nukoko a szállítási kibocsátások csökkentése érdekében a helyben termelt babfajtákra összpontosít, illetve meg akarja vizsgálni, hogy a technológiájuk más régiókban termő babfajtákra is alkalmazható-e. „Megnéztük rengeteg különböző bab génszekvenciáját, és összehasonlítottuk a bennük lévő vicilint” – árulta el a növénytudós.
„Azt mondanám, hogy a lóbab biztosan nem a kezdete és nem is a vége ennek a történetnek” – zárta.