-Most nincs jó hírem a háziasszonyoknak, akik bárányhúst terveznek vásárolni húsvétra, mert az ára még a tavalyinál is magasabb, kilónként több mint 4000 – 5000 forintot kell fizetni érte, tudatja Mezőszentgyörgyi Dávid.
Az ünnepi asztalra nálunk is kerülhet magyar tejesbárányokból készült étel, az üzletekben és a henteseknél is elérhető, de megjelent a boltokban az új-zélandi bárányhús is, valamivel alacsonyabb áron. A szakmai szervezet vezetője ugyanakkor mindenképpen a magyar bárányok mellett kampányol. Mint mondja, mivel azok sokkal fiatalabb állatok, húsuk porhanyós és frissen vagy előhűtötten kerülnek az üzletekbe, szemben a messziről érkezett és fagyasztott termékkel.
Azt is érdemes tudni, hogy az új-zélandi bárány lehet akár egy éves is, ezért húsa már nem lesz annyira omlós Izgalmas bárányételekArra biztat mindenkit a szakmai szervezet vezetője, hogy kerüljön húsvétkor magyar bárányhús is az ünnepi asztalra. A séfek pedig állítják, rengetegféleképpen elkészíthető, izgalmas fogások kreálhatók belőle. Ki tudna ellenállni például egy tárkonyos tejfölös bárányhús levesnek, vagy egy barna sörös báránycsülöknek rakott burgonyával? Az ínyencek bizonyára kipróbálnák a bárányhússal töltött petrezselyem raviolit füstös paprikaszósszal és rajonganának a medvehagymás zöldkéregben sült bárányfartőért. A húsvéti napsütötte napokon a grillezés szerelmesei bizonyára kipróbálnák a kézműves bárányburgert aioli mártással, de nem mondanának nemet a faszénparázson sült báránykolbásznak sem, amit zöldfűszeres illatos kuszkusszal lehet tálalni. Egyik sem lehetetlen, megannyi ízletes bárányfogás mellett ezek a receptek is megtalálhatók a szakmai szervezet weboldalán. Húsvétra el is készülhetnek és az idei ünnep emlékezetes ízélményei lehetnek. |
Ez is érdekelheti:
Nyúl húsvétra?!?! – Sándorfalván jártunk, 101 nyuszit láttunk