0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Bárány lehetne a húsvét sztárja

Európa szerte kevesebb a bárány, ezért egyre erősödő kereslet tapasztalható a juhhús iránt, így a tavalyinál magasabb árat is lehet kérni érte. A húsvét, és az azt követő muszlim ramadán vallási ünnep is kedvez a keresletnek.
-Most nincs jó hírem a háziasszonyoknak, akik bárányhúst terveznek vásárolni húsvétra, mert az ára még a tavalyinál is magasabb,  kilónként több mint 4000 – 5000 forintot kell fizetni érte, tudatja Mezőszentgyörgyi Dávid.

Az ünnepi asztalra nálunk is kerülhet magyar tejesbárányokból készült étel, az üzletekben és a henteseknél is elérhető, de megjelent a boltokban az új-zélandi bárányhús is, valamivel alacsonyabb áron.

A szakmai szervezet vezetője ugyanakkor mindenképpen a magyar bárányok mellett kampányol. Mint mondja, mivel azok sokkal fiatalabb állatok, húsuk porhanyós és frissen vagy előhűtötten kerülnek az üzletekbe, szemben a messziről érkezett és fagyasztott termékkel.

Azt is érdemes tudni, hogy az új-zélandi bárány lehet akár egy éves is, ezért húsa már nem lesz annyira omlós

Izgalmas bárányételek

Arra biztat mindenkit a szakmai szervezet vezetője, hogy kerüljön húsvétkor magyar bárányhús is az ünnepi asztalra.

A séfek pedig állítják, rengetegféleképpen elkészíthető, izgalmas fogások kreálhatók belőle. Ki tudna ellenállni például egy tárkonyos tejfölös bárányhús levesnek, vagy egy barna sörös báránycsülöknek rakott burgonyával? Az ínyencek bizonyára kipróbálnák a bárányhússal töltött petrezselyem raviolit füstös paprikaszósszal és rajonganának a medvehagymás zöldkéregben sült bárányfartőért.

A húsvéti napsütötte napokon a grillezés szerelmesei bizonyára kipróbálnák a kézműves bárányburgert aioli mártással, de nem mondanának nemet a faszénparázson sült báránykolbásznak sem, amit zöldfűszeres illatos kuszkusszal lehet tálalni. Egyik sem lehetetlen, megannyi ízletes bárányfogás mellett ezek a receptek is megtalálhatók a szakmai szervezet weboldalán.

Húsvétra el is készülhetnek és az idei ünnep emlékezetes ízélményei lehetnek.

Ez is érdekelheti:

Nyúl húsvétra?!?! – Sándorfalván jártunk, 101 nyuszit láttunk

Húsvéti sonkakörkép: melyiket, honnan, mennyiért?

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: