Popeye kedvence: turmixoljunk le egy marék spenótot egy banánnal, egy almával és két pohár vízzel. Minden kortyot jól megrágva fogyasszuk el.
Spenótos-petrezselymes tisztító ital: préseljük ki egy megtisztított citrom, három zöldalma, 120 g spenót, egy csokor friss petrezselyem, fél jalapeño (vagy más csili) levét.
Görög uborkasaláta: daraboljunk fel 500 g kígyóuborkát és tegyük egy salátástálba. 400 ml joghurthoz keverjünk egy evőkanál hidegen sajtolt olívaolajat, ízesítsük egy evőkanál finomra vágott izsóppal, három zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval. Öntsük az ízesített joghurtot az uborkához.
Firenzei borsó: 500 g friss, zsenge zöldborsót kevés zsiradékon pároljunk puhára (kb. 10 perc alatt) egy gerezd zúzott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd a végén szórjunk rá egy csokor felaprított petrezselymet.
A tavasz a máj különleges időszaka, ilyenkor abszolút kijár neki egy kis extra kényeztetés. Nem mintha nem kellene az év minden napján dédelgetnünk egy kicsit, hiszen májunk is nap mint nap megállás nélkül dolgozik értünk. Biztosak lehetünk benne, hogy méltányolni fogja, ha odafigyelünk arra, hogy olyasmiket is fogyasszunk, amiket szeret, és személyes jólétére tud fordítani.