0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. október 12.

5 étel, mely védelmet biztosít a krónikus gyulladás ellen

Hogy tudjuk a gyulladás kialakulásának esélyét, illetve a meglévő gyulladás mértékét leghatékonyabban csökkenteni? Úgy, hogy növeljük az antioxidánsokban gazdag, valódi táplálékok fogyasztását.

Diófélék

A jótékony zsírok fogyasztásának legegészségesebb és legélvezetesebb módja, ha natúr magokat, dióféléket ropogtatunk.

A kutatások összefüggésbe hozták a diófélék fogyasztását a gyulladásos paraméterek, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a cukorbetegség kockázatának csökkenésével.

Fűszerek

Használatukkal még tovább tudjuk fokozni ételeink fitonutriens-tartalmát. Az antioxidánsokban gazdag fűszerek erős gyulladáscsökkentő hatással bírnak, ezért

használjunk minél gyakrabban fahéjat, szegfűszeget, kurkumát, gyömbért, rozmaringot, bazsalikomot, kakukkfüvet, szurokfüvet!

Omega-3 zsírsav

A kutatások eredményeiből kitűnik, hogy az omega-3 zsírsavak élharcosai a gyulladás elleni küzdelemnek. Továbbá segíthetnek csökkenteni az olyan krónikus betegségek kockázatát, mint a szívbetegség, a rák és az ízületi gyulladás. Nem kérdéses, hogy miért fontos az étrendünk szerves részévé tenni például a lenmagot, a kendermagot, a diót, a tökmagot, a zsázsát, a kelkáposztát.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: