Minden fűszer gyógynövény. Fűszerek segítségével ugyanis egészségesebbé tehetjük az emésztőtraktusunkat, hatékonyabbá tehetjük az ételek megemésztését, enyhíthetjük az emésztési a zavarokat (például a puffadást), erősíthetjük a védekezőrendszerünket, csökkenthetjük a krónikus gyulladást és a következtében kialakuló betegségek kockázatát.
Oregánó fűszerek
Fokozza az emésztőnedvek termelését, könnyíti az emésztést, valamint hatékony olyan emésztési zavarok enyhítésében, mint például a puffadás, a hasmenés és a székrekedés. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, mely hasznos lehet ízületi gyulladás, artritisz és más gyulladásos megbetegedések esetén. Egyes kutatások arra utalnak, hogy a rák elleni küzdelemben is hasznát vehetjük.
Rozmaring fűszerek
A rozmaring fokozza a gyomorsavtermelést és megtisztítja a gyomrot. Megtisztítja a máj szöveteit a méreganyagoktól és a zsíroktól, védi az agysejteket a károsodásoktól.
Nyugtatja az idegeket, javítja a hangulatot, antidepresszáns hatású.
Fahéj
A valódi fahéj segítheti a vércukorszint csökkentését. Serkenti az emésztőnedvek termelését, a tápanyagok felszívódását és segít megtisztítani a beleket a lerakódásoktól. Ösztönzi a májat, ezáltal enyhén fokozódik a méregtelenítés és az epetermelés. Erősíti a szívet, normalizálja a vérnyomást. Oldja a menstruációs görcsöket.