Májusban számos háztartás vacsoraasztalán találhatunk spárgát: nem véletlen, hiszen remekül passzol az olyan egyszerű alapanyagokhoz is, mint az újburgonya, a fokhagyma vagy a zöldborsó.
Legyen szó epres-fetás salátáról, rizottóról, vagy baconbe tekert zöldségről, a spárga felhasználásának csak képzeletünk szab határt.
Az alábbiakban az Eating Well dietetikusának listája alapján osztunk meg 5 okot, mely bizonyítja, hogy a spárga nem csak ízlelőbimbóinknak, de egészségünknek is kincset érő táplálék.
Javíthatja a vérnyomást
Káliumtartalmának köszönhetően szívünk mellett csontjaink, vesénk és idegrendszerünk jóllétét is segíti.
Csökkentheti a rák kockázatát
A Frontiers in Nutrition című folyóiratban 2022-ben megjelent tanulmány kiemelte glutationtartalmát is, mely méregtelenítő hatású vegyület segít felvenni a harcot a karcinogénekkel valamint a szabad gyökökkel szemben.
Lassíthatja az öregedést
A szervezet korai elöregedését javarészt a szabad gyökök valamint a testünkben fellépő gyulladásos folyamatok okozzák.