0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. szeptember 16.

A tavasz ásza: 5 ok, amiért megéri spárgát tennie kosarába

Az első tavaszi napsugarakkal együtt roppanós, zöld szárak is érkeztek az üzletek polcaira. Ideje, hogy kihasználjuk a tavaszi kedvenc egészségünkre gyakorolt előnyeit!

Májusban számos háztartás vacsoraasztalán találhatunk spárgát: nem véletlen, hiszen remekül passzol az olyan egyszerű alapanyagokhoz is, mint az újburgonya, a fokhagyma vagy a zöldborsó.

Emellett az ínyenceknek is rengeteg lehetőséget nyújt kulináris élvezetek tekintetében.

Legyen szó epres-fetás salátáról, rizottóról, vagy baconbe tekert zöldségről, a spárga felhasználásának csak képzeletünk szab határt.

spárga

Az alábbiakban az Eating Well dietetikusának listája alapján osztunk meg 5 okot, mely bizonyítja, hogy a spárga nem csak ízlelőbimbóinknak, de egészségünknek is kincset érő táplálék.

Javíthatja a vérnyomást

Káliumtartalmának köszönhetően szívünk mellett csontjaink, vesénk és idegrendszerünk jóllétét is segíti.

Emellett a benne található aszparaptin nevű vegyület javíthatja a véráramlást, kedvezőbb vérnyomásszint-értékeket eredményezve.

Csökkentheti a rák kockázatát

spárga

A Frontiers in Nutrition című folyóiratban 2022-ben megjelent tanulmány kiemelte glutationtartalmát is, mely méregtelenítő hatású vegyület segít felvenni a harcot a karcinogénekkel valamint a szabad gyökökkel szemben.

Lassíthatja az öregedést

A szervezet korai elöregedését javarészt a szabad gyökök valamint a testünkben fellépő gyulladásos folyamatok okozzák.

Ezekkel szemben antioxidánstartalmú élelmiszerekkel védekezhetünk, melyek közé sorolják a spárgát is a szakértők.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/eatingwell.com

Magazin ajánló: