Cheddar
Az angolok kedvence sajtja a sárga szinte összes árnyalatában pompázhat. Az érlelés idejének függvényében lehet szinte fehér, közepes, de akár élénksárga is. Kiváló K2-vitaminforrás, mely állati eredetű K-vitamintípus jobban fel tud szívódni szervezetünkben, mint a növényi forrásból bevitt K-vitamin.
Kecskesajt
A kecskesajtnak számos típusa van, jellemzően ide tartozik például a francia brie vagy a görög halloumi is.
Légúti betegséggel küzdőknek is szokás javasolni a kecsketejből készült termékek előnyben részesítését.
Friss, habosított kecskesajtból nagyon finom mártogatós készülhet, de szórhatjuk salátára, pizzára, vagy akár grillezhetjük is a kecskesajtot.
Sajtfogyasztás során nélkülözhetetlen vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz juttatjuk szervezetünket, ráadásul a sajt jól el is telít, nem fogunk egyhamar megéhezni tőle. Vigyázzunk azonban, könnyen túlevésbe torkollhat fogyasztása, mellyel könnyen és észrevétlenül nagy mennyiségű zsírt, kalóriát vihetünk be.
Veszélyben kedvenc sajtunk: a tudósok szerint kérdéses, ehetjük-e a jövőben