0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

A 9 legegészségesebb sajt – tejes finomságok, melyeknek nem is kell ellenállnunk

Legyen szó lyukas, penészes, fűszerekkel bolondított vagy klasszikusabb vonalon mozgó sajtról, egy biztos: nehezen találni olyan embert, aki ne lenne oda a tej ezen formájáért!

Cheddar

sajt

Az angolok kedvence sajtja a sárga szinte összes árnyalatában pompázhat. Az érlelés idejének függvényében lehet szinte fehér, közepes, de akár élénksárga is. Kiváló K2-vitaminforrás, mely állati eredetű K-vitamintípus jobban fel tud szívódni szervezetünkben, mint a növényi forrásból bevitt K-vitamin.

Kecskesajt

brie, kecskesajt

A kecskesajtnak számos típusa van, jellemzően ide tartozik például a francia brie vagy a görög halloumi is.

A kecsketej a tehén tejénél alacsonyabb laktóztartalommal rendelkezik, így emésztése is könnyebb.

Légúti betegséggel küzdőknek is szokás javasolni a kecsketejből készült termékek előnyben részesítését.

Friss, habosított kecskesajtból nagyon finom mártogatós készülhet, de szórhatjuk salátára, pizzára, vagy akár grillezhetjük is a kecskesajtot.

Sajtfogyasztás során nélkülözhetetlen vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz juttatjuk szervezetünket, ráadásul a sajt jól el is telít, nem fogunk egyhamar megéhezni tőle. Vigyázzunk azonban, könnyen túlevésbe torkollhat fogyasztása, mellyel könnyen és észrevétlenül nagy mennyiségű zsírt, kalóriát vihetünk be.

Figyeljünk a mennyiségre és a minőségre, fogyasszuk mértékkel kedvenc, jó minőségű sajtjainkat, hiszen azok az egészséges étrend részét képezik!
Ez is érdekelheti:

Veszélyben kedvenc sajtunk: a tudósok szerint kérdéses, ehetjük-e a jövőben

sajttál

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/healthline.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.