0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

A tea, mint fűszer

A jó minőségű teát nem csak inni jó. Különlegesebbé tehetjük velük a leveseket, szószokat, süteményeket, édességeket és lényegében bármit, amit csak szeretnénk. Tényleg csak a képzeletünk szabhat határt.

kókuszdió

Kókusz-szalonna: keverjünk össze egy keverőtálban 1 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál erős lapsang soushong teát, ½ evőkanál juharszirupot, ¼ teáskanál pirospaprikát. Forgassunk bele a folyadékba 1 csésze kókuszpelyhet (nem reszeléket). A mázas falatokat terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben és 160°C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, de mivel könnyen megéghetnek, ötpercenként ellenőrizzük és mozgassuk meg a pelyheket. Ha már ropogósak, azonnal hagyjuk abba a sütést és tegyük át egy tányérra hűlni. Légmentesen záródó edényben tároljuk. Szórhatjuk salátára, szendvicsre, vagy kínálhatjuk tofurántotta mellé.

kamillaKamillás humusz: egy csésze főtt csicseriborsót turmixoljunk krémesre egy púpos evőkanál tahinivel, egy kisebb gerezd fokhagymával, egy evőkanál kamillateával, egy evőkanál citromlével, egy evőkanál hidegen sajtolt olajjal, egy-egy csipet sóval, borssal, és őrölt köménnyel. Tálaláskor hintsük meg pirospaprikával.

 

Ha a teáit főzéskor, sütéskor is bevetheti, az olyan mintha egy újabb adag fűszerrel gazdagodna a fűszerkészlete. Izgalmas.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: