Sosem gondolt még arra, hogy a legfinomabb tea nem csak kedvenc csészéjéből kortyolva élvezetes, hanem valamilyen ételbe beleálmodva is? Bizony nem mindig könnyű elvonatkoztatni a berögződésektől, pedig milyen evidens.
Rosella muffin: 250 ml kókusztejben főzzünk kis lángon 50 g szárított hibiszkuszt 10 percig, szűrjük át és mérjünk ki belőle 225 ml-t (ha túlságosan lecsökkenne, adjunk még hozzá kókusztejet vagy vizet). Egy tálban keverjünk össze 250 g lisztet, 100 g porcukrot, 2 teáskanál sütőport és 50 g durvára vágott napraforgómagot. A rózsaszín folyadékhoz adjunk hozzá 75 ml olajat és 1 teáskanál almaecetet. Határozott mozdulatokkal keverjük össze a két részt, osszuk el a masszát 12 szilikon kapszliban és süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig. 150 g porcukrot 2-3 evőkanál citromlével vagy intenzívebb hibiszkuszázalékkal kikeverünk és a kihűlt muffinok tetejére csorgatjuk.
Masala chai keksz: egy keverőtálba szitáljunk össze ¾ csésze búzalisztet, 1/3 csésze kakaóport, 1 evőkanál finomra őrölt masala chai fekete teát és ¼ teáskanál sót. Fél csésze szobahőmérsékletű, lágy vajat keverjünk habosra ¼ csésze finom szemcséjű cukorral. Dolgozzuk össze a lisztes és a vajas keveréket. Formáljunk belőle gombócot és tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára. Nyújtsuk ki a tésztát, szaggassunk belőle korongokat, sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire és tegyük vissza a hűtőszekrénybe 10-15 percre. 175°C-ra előmelegített sütőben süssük 13-15 percig és miután kihűltek a kekszek, csomagoljuk légmentesen záródó üvegbe vagy dobozba.
Őszibarackos jégnyalóka rooibos-szal: 8 evőkanál rooibos-ra öntsünk 1 ½ csésze 80°C-os vizet és lefedve hagyjuk állni 10 percig. Szűrés után keverjünk el a folyadékban ½ csésze cukrot, ½ csésze kókuszkrémet, 1 teáskanál citromlevet. Adjunk hozzá 3 csésze őszibarackot (esetleg mangót vagy érett jackfruit-ot) és turmixoljuk krémesre. Töltsük jégkrémformákba és fagyasszuk le.