Szedres varázslat
Tegyünk egy kancsóba 5-6 szem szedret, egy szamócalevelet és egy eperfalevelet kissé megtépkedve. Forrázzuk le a növényi részeket 250 ml vízzel, hagyjuk állni 5 percig, aztán szűrjük le.

És legyen még itt a végén egy bónuszrecept azok számára, akik valódi gyümölcsökből készült teát szeretnének élvezni még télen is.
Sült tea
Egy tálban keverjünk össze 2 csésze cukrot, 1 teáskanál fahéjat, ¼ teáskanál szegfűszeget, egy kis csipet őrölt szerecsendiót, és 2 teáskanál vaníliaesszenciát.
Terítsük szét a gyümölcsös keveréket egy akkora tepsiben, amekkorában kényelmesen elfér, és 175°C-ra előmelegített sütőben süssük 30 percig. Még forrón porciózzuk kisebb üvegekbe, azonnal zárjuk le, és néhány percre állítsuk fejre (pontosabban lapkára) az üvegeket. Amikor használnánk, tegyünk 3 evőkanálnyit az egyvelegből egy csészébe és öntsünk rá egy csészényi forró vizet, esetleg fekete teát.
Ennek következtében válik a bőrünk nyirkossá, de ez jó, mert a test hűtését szolgálja. Ellenben, amikor hideg italt iszunk, a szervezetnek be kell kapcsolnia a fűtést- a környezetben tapasztalható hőség ellenére-, hogy testhőmérsékletűre melegítse a folyadékot. Melyik is jobb nekünk nyáron, hűteni vagy fűteni?
Ez is érdekelheti: