0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

5 fűszer, amivel tökéletes gyümölcssaláta készül

Fűszerek és friss gyümölcsök? Miért is ne! Bármennyire is szokatlan, ha villantani szeretne a következő kerti partin, mindenképp próbálja ki ezt az 5 receptet.

Levendula

 

A levendula virágos jegyei jól összeillenek a citrusok savanykásságával. A lila növénnyel ráadásul mutatós gyümölcssaláta készülhet.

Vágjunk fel narancsot, grapefruitot vagy bármilyen egyéb citrusfélét, majd szórjunk rá egy kis levendulát.

Bár citrusokat legtöbbször nem a meleg hónapok alatt fogyasztunk, a velük bevitt C-vitamin nyáron is jól jön. Ha extra édességre vágyunk, adjunk hozzá egy kis cukrot, vagy akár levendulás cukrot. Utóbbi házilag is könnyen elkészíthető, mindössze apróra vágott levendulát kell kevernünk a cukorhoz.

Kakukkfű

kakukkfüves ital

A következő gyümölcssaláta desszertnek vagy akár köretnek is készülhet. Szeleteljünk fel vagy csak vágjunk félbe néhány őszibarackot – ha éppen grillezünk, akár át is süthetjük kicsit, hogy füstös ízt kapjanak.

Csurgassunk rá mézet ízlés szerint, majd koronázzuk meg friss kakukkfűvel.

Vághatunk hozzá sárgabarackot, szilvát, cseresznyét vagy meggyet is, de pusztán őszibarackkal is tökéletes lesz. Ha sós étel mellé készül, a mézet keverhetjük balzsamecettel is.

Koriander

koriander

Lássuk be, a koriander elég megosztó. Még ha azok tábort is erősíted, akik szerint szappan íze van, mindenképp próbáld ki a korianderes-mangós salátát, ami halak mellé is tökéletes.

Nem kell más hozzá, mint paradicsom, egy kis jalapeño paprika, lila hagyma és mangó – tulajdonképpen nem is gyümölcssaláta, sokkal inkább egy izgalmas salsa.

Az édes mangóhoz remekül passzol a markáns koriander. Egy kevéssel megszórjuk a kész saláta tetejét és már fogyasztható is grill húsok, halak társaságban.

Az alábbi fűszereket akár más gyümölcsökkel is kipróbálhatod – engedd szabadjára fantáziádat és gondoskodj gyümölcsbeviteledről izgalmas finomságokkal!
Fotók: Freepik, Unsplash
Forrás: magyarmezogazdasag.hu/tastingtable.com

Magazin ajánló:

·Nyull Fanni
·Nyull Fanni
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.
Online szerkesztő. 2023 ősze óta a magyarmezogazdasag.hu munkatársa – nem sokkal azután csatlakozott, hogy befejezte kommunikáció-és médiatudomány szakos egyetemi tanulmányait, angol nyelven. Magazin újságírást tanult a MÚOSZ-nál, meggyőződése, hogy „a vesszők életet menthetnek”, kevés fájdalmasabb látványt tud elképzelni egy helyesírási hibánál. Odavan mindenért, ami gasztro, lifestyle, wellness, superfood – ha pedig ezek még a fenntarthatósággal is összeegyeztethetők, az már csak hab a tortán.