Amikor már nem bírjuk elviselni a kánikulát, és másra sem vágyunk, mint egy kis hűsítő, egészséges desszertre, a gyümölcssaláta jelenti a legjobb megoldást. Miután felszeleteltük a zamatos barackot, lédús dinnyét, ínycsiklandó szilvát és egyéb friss finomságokat, nézzünk körbe a fűszerek közt is! Fűszer- és gyógynövények segítségével ugyanis következő szintre emelhetjük a gyümölcssaláta készítését.
Menta
A menta frissítő, hűsítő hatása miatt teli találat nyáron. Akár smoothiekba is csempészhetjük, de a legjobb gyümölcssaláta bogyósokkal készül vele. Az áfonya, szeder, málna, eper, banán és menta egyvelege könnyű, színes ízkavalkádot eredményez.
Bazsalikom
A görögdinnye és a bazsalikom kettőse igazi klasszikus. Csak felkockázzuk a dinnyét, szedünk pár bazsalikomlevelet és már készen is van. Sőt, sárgadinnyét is adhatunk hozzá, a bazsalikomot pedig apróra vághatjuk, ha csak enyhén bazsalikomos ízre vágynánk.
A friss sajt révén az édes dinnye sós ízzel párosul, az eredmény pedig mennyei, friss köret lesz.