A mostani pályázatokat úgy hirdették meg, hogy azok nagy létszámú állattartó telepre érvényesek. Ez nemcsak mennyiséget jelent, hanem nagy összegű beruházást is. A Bárányék által eddig is favorizált korszerű baromfitelep 12 istállóból áll, amit egy higiéniai folyosóval kötnek össze. Ezen a telepen 12 istálló található és 300-310 ezer csirke nevelhető fel benne, ami évente 2,1-2,2 millió csirke előállítását jelenti telepenként.
Minden ilyen telepen összesen 7 foglalkoztatottal számolnak. A most tervezett 25 új baromfitelepnek a fele a Baromfi-Coop Kft.-hez fog tartozni, a másik fele az együttműködő integrátoroké. Utóbbiak azok a megbízható, tőkeerős partnerek, akik eddig is együtt dolgoztak a Bárány családdal. Ha a 25 telepet megszorozzuk 2,1-2,2 millió darab csirkével, az közel 60 millió élő csirkét jelent. Mindez arra lesz elegendő, hogy indulásként alapanyaggal el tudják látni a Master Good 2 feldolgozó üzemüket. Az sem kizárt, hogy a rá következő években még épülhet néhány újabb csirkenevelő üzem, amivel majd elérik a maguk elé tűzött 85 millió darabos többletkapacitást.
Minőség és megbízhatóság
Ilyen mértékű fejlesztésnél óhatatlanul adódik a kérdés, hova lehet eladni a korábbi mennyiség kétszeresét csirkéből? Szabad piac a baromfinál nem létezik. Legalábbis olyan nincs, ahol tárt ajtókkal várnák a beszállítókat. Azok helyére pályáznak, akik gyengébb minőséggel és drágábban szolgálják ki a vevőket, mint arra a Master Good képes. A pontosság, a megbízhatóság itt nagyon fontos értékmérő, amiben ez a vállalkozás igencsak az élvonalba tartozik. Többnyire olyan piacokról van itt szó, ahol a Master Good már jelen van, de rajta kívül más is szállít, de nem olyan minőségben és megbízhatósággal.
A Master Good legnagyobb arányú feldolgozott terméke a csirkehús.

A változás abban tapasztalható, hogy adott esetben milyen csomagolásban hagyja el az ő telephelyüket, de ez már a vevői igényektől is függ. Egyre inkább előtérbe kerülnek a tovább-feldolgozott termékek, s ezért sem véletlen, hogy Sárváron igen intenzíven épül az új Sága. A mostaninak a kapacitása már teljesen kifeszített, a 15-20 évvel ezelőtt megépített eszközökkel volumennövelésre már nincs mód. Miközben Magyarországon az itt gyártott termékeknek nagyon jó a piaca, a beágyazottsága, de nem tudnak kilépni a nemzetközi porondra, éppen kapacitás- és termékvolumen-hiány miatt. Az új Sága kapacitása 2,5-szerese lesz a mostaninak, s olyan szintű automatizációval és robotizációval szerelik fel, hogy a versenyképes árat és a stabil minőséget egyszerre tudják produkálni. Újdonság, hogy a termékeikkel megcélozták az arab piacokat. Ehhez az kell, hogy a jelenlegi multiprotein (tehát minden állatfaj húsára érvényes) üzemből monoprotein (pulyka, csirke) feldolgozót alakítsanak ki.
Azt tudni kell, hogy minél nagyobb egy termékben a színhús aránya (pl. a virsliben), annál nagyobb annak az élvezeti értéke, és magasabb árszinten lehet eladni. Ezekkel az új termékekkel, amelyekben a húshányad a szokásosnál jóval nagyobb, olyan piacokra akarnak belépni, ahol a fizetőképes kereslet is adott. Ebben a tekintetben számításba jöhet a teljes arab világ, vagy Nyugat-Európa.
A fejlesztések előkészítése már 2024 nyarán elkezdődött. A pályázatokra az eredményhirdetés 2025 második negyedévében várható, s Bárányék úgy készülnek, hogy pozitív visszacsatolás esetén a munkálatok abban a pillanatban elindulhatnak. A teljes program megvalósulásának ideje előre láthatólag 4-5 évet vesz igénybe. Úgy számolnak, hogy a piac teljes felfutása még legalább 1,5-2 év, ezért a teljes kapacitással történő működtetés 2030-2031 körül várható.
