Az első évben ezer tő batátával próbálták kiismerni az édesburgonyatermesztés rejtelmeit, amely magyar tapasztalatok és szakirodalom híján sok meglepetést tartogatott a számukra.
A gondos munkának köszönhetően az első betakarítás jól sikerült, 2000-2500 kg édesburgonyát termeltek, ami első látásra hatalmas mennyiségnek tűnt számukra. Mivel a 200-250 rekesznyi termény nem felelt meg az egységes méretet és formát megkívánó piacos külalaknak, a nagybanin nem tudták értékesíteni az árut.
Gyakorlott háziasszony lévén Gyöngyi a konyhai tapasztalataihoz fordult. Fiatal kora óta hagyományos módszerrel, dunsztolással és szirupot készítve tartósítja a megtermelt javakat, és amit csak lehetett, a batátával is kipróbált. Először zöldséges saláta készült kétféle öntettel, majd lecsós és lecsós-chilis pástétomot főzött be, melyek mártogatósként jól passzoltak a későbbi slágertermék sült batátasziromhoz.
A többféle méret közül a 0,8 mm vastagságú szeletek váltak be a legjobban, melyet egy saját tervezésű és egy szerszámkészítő műhelyben elkészített ötélű tárcsával, kézi erővel szelnek. Választékbővítésként készülnek még különböző ízesítésű lekvárok, desszertek, pohárkrémek és rostos levek is. Minden termék mentes a tartósítószerektől, hozzáadott cukortól és más adalékoktól, nem tartalmaz glutént, laktózt és állati eredetű összetevőt sem, egyedül a kandírozott batáta nem készíthető el cukorszirup nélkül. A pástétomok fogyaszthatók melegszendvicskrémnek, sült húsokhoz, zöldségköretek színesítéséhez vagy nyers zöldségek mártogatósának egyaránt. Minden évben próbálnak újdonsággal is megjelenni a piacon, legutóbb a 3 literes bag in boxban árult, gyümölcslevekkel kevert rostos batátalével rukkoltak elő. Termékeiket Csongrád-Csanád vármegyén belül a közeli gasztropiacokon és rendezvényeken, Szegeden, Szentesen és Csongrádon értékesítik.
Ideális a növény számára a laza, homokos, enyhén savanyú közeg, de meg- felelő előkészítés után kötöttebb talajokon is jó termés várható. A szaporításhoz az első évek kivételével csak saját nevelésű palántát használnak, melyet kb. 6-8 hétig talajban hajtatnak 24-27 °C-os talajhőmérsékleten. A saját módszer szerint előállított 10-12 ezer palánta ültetéséhez körülbelül 800 édesburgonya-gumó szükséges. Minimális mennyiségű palántát, nagyjából ezer darabot a helyi piacon is értékesítenek. A palánta a kiültetéskor már jól fejlett gyökerekkel rendelkezik, így az egy-két napig tartó kiültetési stresszt követően azonnal eredésnek indul. A kiültetéshez minimum 12 °C-os talajhőmérséklet szükséges. Véleményük szerint