0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 19.

A Veszprém vármegyei sajt sikere

A Balaton-felvidéki Nagyvázsonyban Dénes Ildikó és párja, Kósa Imre vezetik a Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészetet és a Nagyvázsonyi Kecskefarmot.

A sajtkészítés az állatok tejtermeléséhez kötött

kecske kecskefarm tejtermelés sajt
Fotó: Nagyvázsonyi Kecskefarm

Az állatokat szabadon tartják, a tejet hűtve dolgozzák fel, így a termékek frissek és ízletesek. A tej minőségét folyamatosan ellenőrzik, magas a D-vitamin-tartalmuk. Gomolya, orda, krémsajtok, parenyica, mozzarella, camembert, érlelt trappista, grillsajt, feta, vaj, joghurt, kefir is része termékpalettájuknak. Dénes Ildikó a receptek helyett az útmutatásban hisz, a sajtokat folyamatosan gondozza és fejleszti.

A jó sajt titka a jó legelő és takarmány, az egészséges állatok és a gondos készítés. Dénes Ildikó kedvencei a camembertbundás caciotta és a fokhagymás joghurtos krémsajt.

A piaci helyzet nehéz, de a minőségi termékekre mindig lesz kereslet. A tudatos vásárlók keresik a természetes termékeket, de ehhez a minőség és a megbízhatóság elengedhetetlen – vallja Dénes Ildikó. A vállalkozás megélhetést biztosít, ehhez a termékek teljes választékát kínálják.

Az állatállomány fejlesztése

A Nagyvázsonyi Kecskefarm a jövőben is a fejlődés útján kíván haladni. Tervezik a teljes állatállomány minőségi tenyészetté alakítását, hogy ne csak a tejtermékeket, hanem a szaporulatot is értékesíteni tudják. Emellett a gazdaság más területein is szükségesnek tartják a fejlesztéseket, hiszen a kiszámíthatatlan gazdasági helyzet miatt fontos, hogy a gazdaság több lábon álljon. Mindezekhez, megfelelő pályázatok esetén, a támogatásokat is igénybe kívánják venni.

Dénes Ildikó és Kósa Imre gazdasága példaértékű. A minőség, a hagyományok és az innováció sikeres kombinációt alkotnak. A Nagyvázsonyi Kecskefarm termékei a természet közelségét és a kézműves értékeket közvetítik.
kecskesajt élelmiszer tejtermék kistermelő
Fotó: Nagyvázsonyi Kecskefarm
Forrás: Kistermelők Lapja

Szaklap, amelyben a cikk megjelent: