A sajtkészítés az állatok tejtermeléséhez kötött

Az állatokat szabadon tartják, a tejet hűtve dolgozzák fel, így a termékek frissek és ízletesek. A tej minőségét folyamatosan ellenőrzik, magas a D-vitamin-tartalmuk. Gomolya, orda, krémsajtok, parenyica, mozzarella, camembert, érlelt trappista, grillsajt, feta, vaj, joghurt, kefir is része termékpalettájuknak. Dénes Ildikó a receptek helyett az útmutatásban hisz, a sajtokat folyamatosan gondozza és fejleszti.
A piaci helyzet nehéz, de a minőségi termékekre mindig lesz kereslet. A tudatos vásárlók keresik a természetes termékeket, de ehhez a minőség és a megbízhatóság elengedhetetlen – vallja Dénes Ildikó. A vállalkozás megélhetést biztosít, ehhez a termékek teljes választékát kínálják.
Az állatállomány fejlesztése
A Nagyvázsonyi Kecskefarm a jövőben is a fejlődés útján kíván haladni. Tervezik a teljes állatállomány minőségi tenyészetté alakítását, hogy ne csak a tejtermékeket, hanem a szaporulatot is értékesíteni tudják. Emellett a gazdaság más területein is szükségesnek tartják a fejlesztéseket, hiszen a kiszámíthatatlan gazdasági helyzet miatt fontos, hogy a gazdaság több lábon álljon. Mindezekhez, megfelelő pályázatok esetén, a támogatásokat is igénybe kívánják venni.
