0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. augusztus 20.

A táplálkozás nem divat, döntsünk megalapozottan

Szemléletformáló országos kampányt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az egészséges táplálkozásért, a fenntartható jövőért.
tojásos lecsó élelmiszer egészség
Fotó: Lévai Zsolt/NAK

A hiteles tartalmakat a kampányhoz csatlakozó szakértők szavatolják. Szabó Adrienn dietetikus a tudományos alapokat ismerteti, míg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrárszakértői a gazdálkodási folyamatokat mutatják be közérthető módon.

A kampányt beharangozó sajtótájékoztatón Papp Zsolt, a NAK elnöke a helyi termékek fogyasztásának fontosságát is hangsúlyozta, hiszen a biztonságos magyar friss zöldségek, gyümölcsök és feldolgozott élelmiszerek, hús- tejtermékek fogyasztásával nemcsak az egészségünknek teszünk jót, hanem a hazai agráriumot is támogatjuk.

A termelők és fogyasztók közti bizalmat erősítheti a közvetlen vásárlás, ezért ösztönzik és támogatják a helyi piacok létrehozását és működtetését.  A termelői piacok a hagyományok ápolásának is kiemelt színterei. A magyar termelőknek és élelmiszeripari cégeknek van képessége rá, hogy biztonságos élelmiszerekkel lássanak el bennünket, fontos azonban, hogy a fogyasztók is meglássák azok értékét.

A kampány célja, hogy tényekre alapozva helyreállítsák a bizalmat elsősorban az állati eredetű termékek iránt, valamint, hogy hosszú távú párbeszédet teremtsenek az agrárium szereplői és a társadalom között.

Arra törekszenek, hogy minden érdeklődő elérhető és hiteles információhoz jusson az állati eredetű termékek élettani szerepéről, a hazai gazdálkodók munkájáról és a fenntarthatóság lehetőségeiről,

ezért az online térben,  influenszerek közreműködésével közvetítik a hiteles információkat, valamint a kampány folyamatosan frissülő weboldalát is célszerű követni.

A változatos étkezés fontos elemei az állati eredetű élelmiszerek is
Fotó: Lévai Zsolt/NAK
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: