0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. szeptember 9.

4 szénhidrátban gazdag étel, ami segíthet a vérnyomás csökkentésében

Bizonyos ételek finoman, mégis hatékonyan segíthetnek a vérnyomás kiegyensúlyozásában. A lencse, bab, olajos magvak, leveles zöldek és citrusfélék értékes tápanyagaikkal a szív egészségét is támogatják.

A magas vérnyomás manapság egyre több embert érint, és sokan keresnek természetes módszereket arra, hogy gyógyszerek nélkül is javítsanak az értékeiken. Jó hír, hogy nem kell lemondani minden szénhidrátról – sőt, bizonyos, tápanyagokban gazdag szénhidrátforrások rendszeres fogyasztása kifejezetten jótékony hatású lehet a szív- és érrendszerre – számol be a shefinds.com.

Dr. Zain Hasan orvosszakértő négy olyan ételt emel ki, amelyek nemcsak finomak, hanem támogatják a szív egészségét és hozzájárulnak a vérnyomás szabályozásához.

Fotó: Silvia , Pixabay

Lencse és bab – a szívbarát hüvelyesek

A lencse és a bab talán nem a legizgalmasabb alapanyagoknak tűnnek, mégis igazi szuperételek, ha a szív védelméről van szó. Tele vannak káliummal, magnéziummal és rosttal – ezek együtt segítenek kiüríteni a felesleges koleszterint és méreganyagokat a szervezetből. A rostok emésztést segítő hatása pedig közvetve a vérnyomásra is kedvezően hat.

Nem véletlen, hogy Dr. Hasan a lencsét az egyik „legtöbbet alulértékelt” ételnek nevezi: rendszeres fogyasztása természetes módon támogatja a vérnyomás szabályozását és a szív optimális működését.
Fotó: Jan Nijman , Pixabay

Olajos magvak – apró falatok, nagy hatás

A mandula, a kesudió vagy a pisztácia nemcsak ropogós finomságok, hanem igazi tápanyagbombák is. Kiemelkedően magas az arginin- és rosttartalmuk. Az arginin egy aminosav, amely segíti az erek ellazulását, javítja a vérkeringést és csökkenti az artériákra nehezedő nyomást.

Forrás: shefinds.com

Magazin ajánló: