0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. október 22.

Ha folyton szorgos a gazda

„Természetesen helyi!” – úgy gondolom, ebben a mondatban benne van minden, amit a Szorgos Gazda alapítói képviselnek: a vegyszermentesség és a közvetlen kapcsolat.

Minőségi zöldségeikkel és termékeikkel a fenntarthatóságot képviselik, vásárlóik helyből a legjobb minőséget kapják.

Gulyás Gergely és felesége, Melinda tizenkét évvel ezelőtt Nagykátán hozták létre családi vállalkozásukat. Azt mondják, a Szorgos Gazda számukra egy hivatás, minden egyes megtermelt zöldségük és termékük a szenvedélyükből fakad. Munkájukat a vidék szeretete és a vásárlók iránti tisztelet jellemzi.

– Jelenleg hat hektáron termesztünk zöldséget vegyszermentesen. Ezenkívül hat szerződött partnerrel termeltetünk. Ők szintén a mi vegyszermentes termesztési technikánkat alkalmazzák. Erre szükség van ahhoz, hogy maradéktalanul ki tudjuk szolgálni a vásárlóink igényét. Saját minőségbiztosítási rendszert alakítottunk ki, hogy minden általunk eladott zöldség a legmagasabb minőséget képviselje – emelte ki Gulyás Melinda.

Gergely mesélt arról, hogyan született meg az ötlet a vállalkozás alapításához:

– Számunkra a Szorgos Gazda nem a véletlen műve volt. A szüleim dísznövénytermesztéssel foglalkoztak, és a feleségem családja is mezőgazdasági tevékenységet folytatott.

A kert szeretete és tisztelete már a kezdetektől meghatározta az életünket. Budapesten dolgoztam, mikor találkoztam Melindával, aki gyógy- és fűszernövény szakon végzett, és mérnökként dolgozott.

Éreztük, hogy visszahúz a szívünk vidékre. Hiányoztak annak ízei, az egész hangulata. Ekkor döntöttük el, hogy tanyát vásárolunk. Nyertünk a fiatal gazda pályázaton, ami ezt lehetővé is tette.

Fotó: Rostási Nikolett

Erdélyi ízek, csak természetesen

A szorgos csapat folyton munkálkodik valamin, sosincs megállás. A friss zöldségek mellett az azokból készített termékeket is kínálják vásárlóik számára.

Kínálatuk széles körű: szörpök, zakuszkák, padlizsánkrémek, lekvárok, savanyúságok, pesztók egyaránt megtalálhatók. Ezek mind a tanyájuk feldolgozó helyiségében készülnek. Szerencsések, mert nagyon sok régi, jól bevált receptet örököltek Melinda erdélyi nagyszüleitől. Ezek a vidéki élet valódi esszenciáját hordozzák. Szintén erre törekszenek a saját fejlesztésű receptjeiknél.

Gulyás Gergely büszke arra, hogy vásárlóik nem egyetlen kedvenc terméket választanak, több termékük is nagy népszerűségnek örvend.

– Nagyon szeretik a frissítő bodzaszörpünket, a ropogós kovászos uborkánkat, de kiemelném, hogy a savanyú káposztánk is közkedvelt. Nem teszünk bele a són és fűszereken kívül semmit.

Inkább kivárjuk azt az időt, ameddig magától megérik, minthogy valami érésgyorsító kerüljön bele, ami elrontja az ízét és az állagát. Mondhatom, a zakuszkánk miatt lettünk ismertek, az valójában mindig is sztár termékünk volt. Szerintem ez annak köszönhető, hogy Melinda zakuszkája verhetetlen, krémessége és ízvilága magáért beszél.

Termékeik címkéit is megújítják
Fotó: Rostási Nikolett
Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság