Minőségi zöldségeikkel és termékeikkel a fenntarthatóságot képviselik, vásárlóik helyből a legjobb minőséget kapják.
Gulyás Gergely és felesége, Melinda tizenkét évvel ezelőtt Nagykátán hozták létre családi vállalkozásukat. Azt mondják, a Szorgos Gazda számukra egy hivatás, minden egyes megtermelt zöldségük és termékük a szenvedélyükből fakad. Munkájukat a vidék szeretete és a vásárlók iránti tisztelet jellemzi.
– Jelenleg hat hektáron termesztünk zöldséget vegyszermentesen. Ezenkívül hat szerződött partnerrel termeltetünk. Ők szintén a mi vegyszermentes termesztési technikánkat alkalmazzák. Erre szükség van ahhoz, hogy maradéktalanul ki tudjuk szolgálni a vásárlóink igényét. Saját minőségbiztosítási rendszert alakítottunk ki, hogy minden általunk eladott zöldség a legmagasabb minőséget képviselje – emelte ki Gulyás Melinda.
Gergely mesélt arról, hogyan született meg az ötlet a vállalkozás alapításához:
– Számunkra a Szorgos Gazda nem a véletlen műve volt. A szüleim dísznövénytermesztéssel foglalkoztak, és a feleségem családja is mezőgazdasági tevékenységet folytatott.
Éreztük, hogy visszahúz a szívünk vidékre. Hiányoztak annak ízei, az egész hangulata. Ekkor döntöttük el, hogy tanyát vásárolunk. Nyertünk a fiatal gazda pályázaton, ami ezt lehetővé is tette.

Erdélyi ízek, csak természetesen
A szorgos csapat folyton munkálkodik valamin, sosincs megállás. A friss zöldségek mellett az azokból készített termékeket is kínálják vásárlóik számára.
Kínálatuk széles körű: szörpök, zakuszkák, padlizsánkrémek, lekvárok, savanyúságok, pesztók egyaránt megtalálhatók. Ezek mind a tanyájuk feldolgozó helyiségében készülnek. Szerencsések, mert nagyon sok régi, jól bevált receptet örököltek Melinda erdélyi nagyszüleitől. Ezek a vidéki élet valódi esszenciáját hordozzák. Szintén erre törekszenek a saját fejlesztésű receptjeiknél.
Gulyás Gergely büszke arra, hogy vásárlóik nem egyetlen kedvenc terméket választanak, több termékük is nagy népszerűségnek örvend.
Inkább kivárjuk azt az időt, ameddig magától megérik, minthogy valami érésgyorsító kerüljön bele, ami elrontja az ízét és az állagát. Mondhatom, a zakuszkánk miatt lettünk ismertek, az valójában mindig is sztár termékünk volt. Szerintem ez annak köszönhető, hogy Melinda zakuszkája verhetetlen, krémessége és ízvilága magáért beszél.

Fotó: Rostási Nikolett