0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2025. október 23.

Ha folyton szorgos a gazda

„Természetesen helyi!” – úgy gondolom, ebben a mondatban benne van minden, amit a Szorgos Gazda alapítói képviselnek: a vegyszermentesség és a közvetlen kapcsolat.

Biztos vevőkör, széles körű értékesítés

A Szorgos Gazda csapata több piacon is értékesít Budapest vonzáskörzetében. Többek között a Római-parti piacon és a zuglói piacon, a Mogyoródi út 130. alatt, melynek ők is üzemeltetői. Szintén megtalálhatóak az érdi piacon, melyet ők szerveznek, valamint a Gasztroplaccon is. Gulyás Gergely kiemelte, hogy csapatával az értékesítés során nagy hangsúlyt fektetnek a vásárlói élményre.

– Az elmúlt évek alatt sikerült kiépítenünk egy olyan vevőkört, ami számunkra biztos megélhetést nyújt. Az értékesítés nekünk már nem okoz problémát. Egy héten 2000-2500 vásárlót szolgálunk ki.

Hat­éves korom óta piacokon értékesítettem a szüleimmel a dísznövényeket, mondhatni, beleszülettem ebbe. Imádom az embereket, az emberek vásárlási pszichológiáját.

Minőségi zenére árusítunk a piacon, nagyon figyelünk a termékek elrendezésére, miként a vevők élményére is. Szeretnénk, hogy úgy távozzanak tőlünk, hogy nemcsak minőségi terméket kapnak, hanem élményekkel is gazdagodnak. Nagyon ritkán előfordul, hogy negatív visszajelzést kapunk. Például egy zakuszkánál, ha a kupak levegőt kap, megromlik, de valahogy nem vesszük észre. Ha a jelzés visszajön a vásárlótól, akkor ezt a legrugalmasabban kezeljük: kárpótlásként azonnal kicseréljük – mondja Gulyás Gergely.

Számukra már csak az a nehézség, hogy megbízható munkaerőt találjanak, akik maradéktalanul ki tudják vevőiket szolgálni, pontosan úgy, ahogy tulajdonosként ők tennék. Ez azért is fontos, mert őstermelőként másik pulton, falusi vendégasztal keretében kész lecsót is értékesítenek. Alapot készítenek paprikából, paradicsomból, ezt a tél folyamán és a nyár elején befőzik, így haza tudják vinni a vásárlók. Nagyon sokan szeretik a praktikussága miatt.

A házaspár folyamatosan dolgozik vállalkozásuk fejlesztésén
Fotó: Rostási Nikolett

Építkeznek, fejlesztenek, de a recept marad

A házaspár úgy látja, folyamatosan nő az egészségtudatos vásárlók száma, akik kifejezetten a természetes, minőségi zöldségeket, termékeket keresik.

– A zöldségeink mindig frissek, nagyon jóízűek, a késztermékeink pedig jó minőségűek és tartósítószer-mentesek. Ár-érték arányban is jól teljesítünk, amit a sok pozitív visszajelzés igazol. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy

még szakadó esőben is ugyanakkora a forgalmunk. Kínálatunk miatt visszajárnak a vásárlóink.

A hozzáállásunk, az általunk képviselt minőség, az eszencia, amit belecsempészünk termékeink árusításába, odavonzza a vevőkört – büszkélkedik Melinda.

A házaspár folyamatosan dolgozik vállalkozásuk fejlesztésén. Elkötelezettek a tartós fejlődés mellett. Minden profitként realizálódott bevételüket visszaforgatják a Szorgos Gazdába. Jelenleg is építkeznek, fejlesztenek. Például új napelempark, feldolgozott élelmiszertároló raktár, valamint kamerarendszer is kialakításra vár a tanyán. Egy új honlap indítása mellett a termékeik címkéit is megújítják a modernebb megjelenés érdekében. Bár a dizájn változik, egy dolog biztos: a meglévő, bevált receptjeiken nem változtatnak. A vásárlóik által kedvelt ízvilág és minőség a jövőben is garantáltan megmarad. Évről évre készülnek szezonális újdonságokkal is. Idén kiemelkedően jó ízű volt és nagy sikert aratott a lilabazsalikomos pesztójuk. Mindketten úgy gondolják, hogy a folyamatos fejlesztések és a vásárlóik maradéktalan, minőségi termékekkel való kiszolgálása a kulcsa annak, hogy a jövőben is sikeres legyen a Szorgos Gazda.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság

Szaklap, amelyben a cikk megjelent:

Magyar Mezőgazdaság