A kutatás során, melyet a The American Journal of Clinical Nutrition publikált, a tudósok 216695 résztvevő eredményét vizsgálták -írja a cbsnews.com.
Két évente töltötték ki a résztvevők a kutatók által összeállított táplálkozási kérdőívet, a folyamat 36 évig tartott. Ez idő alatt a kapott eredmények alapján több mint 22000 résztvevőnél alakult ki kettes típusú diabétesz.
„Kutatási eredményeink abszolút alátámasztják azt az étkezési alapelvet, melyet dietetikusok nem győznek hangsúlyozni: mértékkel fogyasszuk csak a vörös húsokat, ez egyaránt vonatkozik a feldolgozott és a feldolgozatlan verziókra is” – fűzte hozzá a tanulmány résztvevője, Xiao Gu.
A kutatók arra is igyekeztek választ adni, mi a legegészségesebb módja a vörös hús elhagyásával kimaradó fehérje pótlásának.
Ez a kedvező egészségügyi hatások mellett még a környezetre is jó hatással van.