Minőségi kézműves sajtgyártás a Balaton-felvidéken
A családi gazdaságban a minőség és a hagyományok tisztelete a fejlődéssel párosul. Dénes Ildikó korábban a média és informatika területén dolgozott, majd visszatért a mezőgazdasághoz. A párjával 2014-ben indították a gazdaságot, ahol bogyósgyümölcs-termesztéssel kezdtek, majd a gyümölcsfeldolgozás következett. Mára 32 hektáron gazdálkodnak ökológiai ültetvényeken.

A növénytermesztés mellett állattartással is foglalkoznak, alpesikecske-törzstenyészetet tartanak. A sajtkészítés háztáji tejtermelésből nőtte ki magát és Nagyvázsonyi Kecskefarm néven működik. A minőségi termékekhez professzionális tudás kellett, amit Dénes Ildikó Márkus Gyuláné Rózsa élelmiszeripari mérnök tanártól tanult. A sajtok sikeresek lettek, a megnövekedett igények miatt pedig sajtműhelyt alakítottak ki.
